„Позволете ми през следващата година като кмет, който е спечелил доверието на гражданите на България да се чувствам като кмет на България“, обяви инж.Азис, след като бе обявен за "Кмет на гражданите`2016".Той пожела „както Кърджали е столица на толерантността в България, така България да е столица на толерантността в Европа и по света“

„Кмет на гражданите`2016“ в България е кметът на Кърджали инж. Хасан Азис, обяви водещият на церемонията по връчването на наградите в националния конкурс „Кмет на годината`2016“. Тържеството се състоя тази вечер в хотел „Маринела“ в столицата.
Конкурсът се организира за четвърта година от Портала на българските общини „Кмета Бг“, а наградите връчи омбудсманът на Република България Мая Манолова.
Хасан Азис бе номиниран в категорията за голяма община с над 50 хиляди жители.
Чрез гласуване в платформата kmetnagodinata.bg в продължение на два месеца бяха определени най-достойните градоначалници от страната в три категории – малки, средни и големи общини. Над 600 хиляди българи са дали своя глас за фаворитите си.
„Вие сте едни герои на днешното време“, с тези думи създателят на Портала на българските общини Боян Томов се обърна към кметовете на церемонията. „Институцията кмет трябва да бъде издигната на достатъчно висок пиедестал. Българските кметове са новите лидери – живеем в много трудна политическа обстановка, живеем в свят на завист, на надменност и на моята роля и ролята на екипа, който ръководя, е най-мажоритарно избраният политик в България, най-близкият до хората – да бъде достатъчно добре отразяван и достатъчно добре познат на българските граждани“, каза още Боян Томов. И подчерта: „Вие сте едни герои на днешното време – в икономическа криза, в криза на идеи, в криза на тесногръдие“.
След получаването на наградата инж. Хасан Азис поздрави колегите си кметове за тяхната работа и каза, че всеки един от тях е достоен за тази награда.
„В момент, когато държавата е в криза, в преход, общините са институциите, които остават устойчиви и запазват държавността в страната“, посочи той. Инж.Азис благодари на „Кмета Бг“, че са създали обективен ориентир за кметовете , за да знаят къде се намират между два мандата.
Кърджалийският кмет подчерта, че ако един кандидат за кмет спечели изборите, той става кмет на съответната община, а когато кметът се избира от гражданите на България той става кмет на България.
„Позволете ми през следващата година като кмет, който е спечелил доверието на гражданите на България да се чувствам като кмет на България“, каза инж.Азис.
Той поздрави присъстващите по случай международния ден на толерантността и посочи, че в Кърджали толерантността е основната ценност, с която се управлява през последните 4 мандати. Кърджали се доказа, че е столица на толерантността и моето пожелание към колегите е, ако Кърджали е столица на толерантността в България, България да е столица на толерантността в Европа и по света.
Освен „Кмет на годината 2016“ и „Кмет на гражданите 2016“ бяха присъдени награди още в 8 категории. По традиция „кметските Оскари“ събират елита на държавата, за да бъдат аплодирани най-достойните градоначалници.
Сред гостите бяха Джордж Кремлис от Европейската комисия, Йоргос Патулис – председател на централния съюз на общините в Гърция, бизнесмени, представители на неправителствени организации.
Припомняме, че инж. Хасан Азис беше избран за "Кмет на месец март 2016 г.” за „Съхранение на патриотичния дух”. Поводът беше честването на националния празник 3 март при общините с население над 50 000 души. През 2015 г. г-н Азис стана носител на приза за „Кмет на месец март” за успешно справяне с проблемите, възникнали в общината след снежното бедствие. Той получи и национална награда от конкурса „Кмет на годината“ за мандат 2011-2015г.. в категория „Пълноценна жизнената среда” за повишаване качеството на живот и потенциалните възможности за развитие на Кърджали.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен16/11/16 23:33

    da opravi osvetlenieto v kurdjali posle da misli za ostanaloto

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен17/11/16 00:01

    bravo kmete evala

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен17/11/16 08:20

    YURU BE BASKAN KIM TUTAR SENI,ХАСАН АЗИС МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ ........ САМО Д П С

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен17/11/16 09:19

    digay pirvo zaplati i nameri novi rabotni mesta gospodine....

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен17/11/16 10:02

    Г-н Азис, ние българи гласувахме за Вас, без да се замислим от коя партия сте . Гласувахме по съвест за Вас. Помислете какво обещахте и какво направихте за гражданите си. Тъмно е не виждате ли, градът вечер е призрачен как си затваряте очите. Или може би говорите много, нооо резултат няма. Как може да сте спокоен. Нима за Вас няма вечер, навън няма тъмнина. Едно разпореждане, един подпис и малко светлина след 8.часа.Помислете порастнахте в длъжност но незабравяйте на кого дължите всичко това. Откъде тръгнахте и къде стигнахте. Поздравления за успеха, но все пак незабравяйте за работодателите си-обикновените граждани.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен17/11/16 10:10

    Bravooo g-n Aziz gordeem se s Vas.


    Napreeed

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен17/11/16 10:39

    samo Hasan Azis kmet na vsicki

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен17/11/16 10:41

    осветлението към 100 блокове. има оплаквания от граждани.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен17/11/16 12:05

    АСАН АГА ЯЛА ДОВЕМЕРА В МАХАЛАТА ДА ЧЕРПИШ

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен17/11/16 12:48

    Dali sledvashtiyat kandidat-shte e ot mladejite na dps.ili ot vzrastnite nyama myasto za mladejite

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен17/11/16 14:22

    Да, наистина сте истински герой на времето, г-н Кмете. Бъдете жив и здрав и НАПРЕД!

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен16/8/18 15:28

    Една шахтичка не можа да поправи за 20 години, на моста. За какво говорим

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.