Зам.-министърът на здравеопазването Адам Персенски бе обвинен в длъжностно престъпление заради ваксините бартер от Турция. След около час в следствието политикът от ардинското село Жълтуша сам съобщи на излизане какво обвинение му е повдигнато.
Разследването, което стартира в началото на годината е събрало около сто тома във връзка със скандала.
Основното обвинение, че заради бартерът с Турция България е била ощетена с около 400 хил. лева, изнасяйки ваксини за туберкулоза за южната ни съседка. Никой не се интересува, че сме внесли ваксини за 4 млн., каза Персенски. Той остава на свобода срещу подписка.
За подготвеното обвинение срещу Персенски 24rodopi.com писа в петък.
По делото вече има един обвинен и това е Росен Алексиев от фирмата за производство на ваксини “Бул Био”.Разследването за бартера на ваксини между България и Турция е от началото на 2016 г. През 2015 г. страната ни получи 100 хил. дози ваксина “Пентаксим” срещу дифтерия, тетанус, коклюш, полиомиелит, хемофилус инфлуенца като дарение. В добавка и ваксина “Еувакс B” срещу хепатит B, която не е позволена у нас. България пък се задължи да дари 5 млн. дози ваксини срещу туберкулоза.
Според неофициална информация, разследващите са проверявали кореспонденция на министъра и заместниците му. За отбелязване е, че на зам.-министър Персенски е иззета не само служебната, но и личната поща. Има съмнения, че именно през нея е минавала информация за ваксините, което само по себе си е скандално.
Адам Персенски, който е бивш директор на болницата в Ардино и собственик на мандра в Жълтуша, стана зам.-министър от квотата на Бойко Борисов „10 мюсюлмани зам.-министри“.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

14 comments so far,Add yours

  1. Анонимен21/11/16 17:05

    Бушонът на Бойко !

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен21/11/16 17:07

    На този му разследвайте как с партийните другари откраднаха хижата на Белите брези. Заради далаверите на този и на Съби Узунов и Брадата най-слабия резултат на ГЕРБ на тези избори беше в община Ардино. Заради трима крадци ебахте мамата на партията.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен21/11/16 18:06

    Той се готви да става директор на болницата в Кърджали, и Черкезов да заиграе ситно мъжко към изхода, а вие му давате присъда. На този искрен и честен човек. Истина е , че продаде изборите в Ардино но време е на комунизма и е редно да се завърти малкоооо на ляво.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен21/11/16 18:08

    Вярно с оригинала......крадливите,корумпираните,некомпетентните КАЛИНКИИИИИ на Б.Б. КЪДЕ са милиардитеееее нов дълг,КЪДЕ са прехвалените 90% от усвоените авро средства,КЪДЕ са близо 4 милиардитееее от контрабандата,.....народа едвам оцелява от днеска за утре,а те крадат,лъжат,баламосват народа с успешни реформи.......Бойкооо Бойкооо виж си Калинкитеее само...

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен21/11/16 19:18

    БОЙКО ЗА ТАЗИ ЦЕЛ ИСКАШЕ ДЕСЕТ БУШОНА"МЮСЮЛМАНИ".

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен21/11/16 20:12

    Какво толкова врякате. Като стане директор на болница може да направи и една мандра в Кърджали. Поне ще ядем пресен кашкавал и сирене.ГЕРБ работи за гражданите.Това е.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен21/11/16 20:37

    Всичките досегашни коментари затвърждават поговорката, че "простотията ходи по хората"

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен21/11/16 23:46

    До 20.37 Що, ти да не си имунизиран?

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен21/11/16 23:57

    Произведено от ГЕРБ, работим за народа.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен22/11/16 09:42

    По-добре той да е директор на болницата. Само така хайде махайте го тоя бушон Ч. омръзна на хората, тормозят всички служители заплашват ги с уволнение ако не се подчиняват, и молби за напускане ги карат да пускат без дата на освобождаване - това в министерството дали го знаят а, май не .....хайде ГЕРБ вие сте действайте

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен22/11/16 12:43

    какво ви крив министъра бе - това от мръсотии на директора на кърджалийската болница ли тръгна - да разглъсява глупости в министерството, мисли че ще го спасят от махане като натопи друг .още малко ви остана тъпаци и вас ще махнат .. и тоя Робов червеното момче доносник само това прави - на колко места работи тоя бе в РЗИ, болницата и МЦ егати хората няма какво да работят и ядът а пък тоя на хиляда места бачка ....

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен22/11/16 13:08

    целия град ги говори как увеличават заплатите на тия които ще се пенсионират скоро с по 1 000 лв. да вземат големи пенсии и им дават после парите като си получат заплатите, така е в цялата сграда през последните 2 години тормозят яко служителите.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен22/11/16 16:45

    Всеки познаващ Персенски, няма да си позволи лоша дума да каже за доктора, е не се отнася това и за Съби Узунов - ДПС-агента в ГЕРБ Ардино

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.