Гюнер ШЮКРИ
Кметът на Ардино Ресми Мурад и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям посетиха новия здравен кабинет в Боровица, който отвори врати преди няколко месеца. Заедно с тях бе и директорът на дирекция „Социално подпомагане” в Ардино Зюлфие Ибрямова.
Кметът благодари на селски управник Айсел Мехмед и личния лекар Дуньо Динев, че са успели, въпреки трудностите, да зарадват жителите на селото. Новият здравен кабинет отговаря на всички медицински стандарти и е модерно оборудван. Има и манипулационна стая. Той ще се ползва от местните жители, които през последните години им се налагаше да пътуват до Ардино или Кърджали при всеки здравословен проблем.
„Здравната каса субсидира с 900 лв. като неблагоприятна
работа, а община Ардино от своя бюджет дава още 900 лв. на всеки медик, който приеме да обслужва пациентите в селските здравни кабинети”, уточни Ресми Мурад. Той сподели, че е доволен от новата придобивка, защото така е сторено едно добро за хората в района.
„Обичам Родопите и реших да работя в Боровица. Тук хората са много добри, сърдечни, отзивчиви и гостоприемни”, сподели д-р Дунев. В момента при него са записани над 250 пациенти от Боровица и околните села Голобрад, Сухово, Китница, Рибарци, Русалско. По думите му с откриването на кабинета вече се преодоляват тежките заболявания на пациентите. „Доста от хората са здравно неосигурени, но при нужда те също ще получават медицинско обслужване. Доставям лекарства без никаква надценка и потребителска такса. Повечето пациенти имат сърдечно-съдови, ортопедични и неврологични заболявания. Голяма част от хората, които преглеждам, имат и хипертонична болест“, обясни д-р Дунев.
Той е роден през 1948 година в Стара Загора. Завършил е Медицинската академия в София. Дълги години е бил лекар на елитни футболни отбори от София и на Олимпийския национален отбор по футбол.
Д-р Дунев изказва искрените си благодарности към ръководството на общината в лицето на кмета Ресми Мурад и селския управник Айсел Мехмед за положените огромни усилия за изграждането на здравния кабинет и манипулационната стая.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен7/12/16 22:00

    До къде стигнахме.Божеее.Дано пациентите видят бял ден.....

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.