www.24rodopi.com

Още 27 сгради в Момчилград готови за безплатно саниране в следващия етап на програмата

четвъртък, ноември 104коментара

Община Момчилград ще участва с още поне 27 сгради в следващия етап на Националната програма за енергийна ефективност, съобщиха от местната администрация. Документите вече са изпратени в Българската банка за развитие, която финансира проектите. Очаква се сключването на договорите, за да се задейства процедурата. Още 5 сгради са регистрирани в общината и предстои документите им да бъдат придвижени. Над 73 са сградите, които отговарят на изискванията на новия етап от програмата. В него могат да участват сгради с над 6 апартамента. Община Момчилград очаква и собствениците на апартаменти в останалите над 40 допустими сгради да проявят активност, за да се стартира процедурата и при тях. Регистрацията на сдруженията на собствениците се извършва в общината, след което става регистрацията в Агенция по вписванията. Собствениците упълномощават общината да извършва всички процедури и действия, свързани със санирането.
Община Момчилград е сред най-активните в Южна България в реализирането на проекти по Националната програма за енергийна ефективност. При допустими 14 сгради в първия етап на програмата бяха сключени договори за 12 жилищни блока. При останалите два също вече има регистрирани сдружения на собствениците и предстои сключване на договори. Квартал 11 се превърна буквално в строителна площадка. В дейностите по санирането на блоковете са ангажирани над 600 специалисти. До края на месеца се очаква първите сгради да бъдат завършени напълно. От ръководството на общината са категорични, че ще оказват пълно съдействие на собствениците, за да може максимален брой жилища в Момчилград да бъдат санирани.

Изпрати :

+ коментара + 4 коментара

Анонимен
10/11/16 18:41

А нашите крадци кога ще са готови с ПЪРВАТА си сграда!Едни пари .... не ги ли разделихте вече! Админа, и да не ме публикуваш, народа не е прост и знае, че царя е гол!

Анонимен
10/11/16 19:34

Брава на Цвета Караянчева и Бойко.

Анонимен
12/11/16 22:49

Наш Хасанчо ще отиде отново до Дубай с парите за санирането, но ще го посрещне жалба :)))

Анонимен
12/11/16 22:50

Не ги е срам, крадци , живеят като царе зад общината, а ние да мръзним в панелките ... Кърджалийците отново сме под турско иго ... ИСКАМЕ ГЕРБ , а не ДПС , долу конака!

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи