Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради не е спряна. По нея продължава да се работи, но с днешна дата се налагат ограничения във връзка с подписването на нови договори и обявяването на нови обществени поръчки. Това съобщи Антоанета Овчарова – юрисконсулт в сектор Обществени поръчки в общинска администрация Кърджали. Тя потвърди, че в община Кърджали е получено писмо от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, подписано от министъра в оставка Лиляна Павлова, във връзка с регулярното получаване на информация по изпълнението на Програмата. В писмото се посочва, че на този етап следва временно да се преустанови поемането на нови ангажименти, надвишаващи разполагаемия ресурс от 1 милиард лева, докато парламентът приеме бюджет 2017 и потвърди продължаването на програмата. Посочват се и конкретни действия, които трябва да бъдат предприети от общините.
В този смисъл Антоанета Овчарова посочи, че Комисията, назначена от възложителя, ще продължи работата за инженеринга на 29-те сгради в община Кърджали, до приключване на процедурата и Решение на Кмета на Община Кърджали за избор на изпълнител, след което ще се изчака нови инструкции от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.
Към момента в изпълнение на уведомителното писмо, получено от страна на Министерството временно ще бъде преустановено единствено сключването на нови договори по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, както и обявяването на нови обществени поръчки за избор на изпълнители по отделните дейности, считано от 22 ноември.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен22/11/16 17:46

    Mай ГЕРБ се оказаха прави - избираш Радев , получаваш СТОП саниране ! Хаирлия да е ! Ега ти държавата !

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен22/11/16 20:22

    Моля редакцията да проучи, и да обяви, кои са сградите със сключените договори.
    Предварително благодаря!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен22/11/16 21:34

    Ех Чобанова, Чобанова! Няма да се научат големите юристи

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен22/11/16 22:10

    14-ти блок ще го санират ли???

    ОтговорИзтриване
  5. Amed Gogan she finansira ba. Spoko. On e frashkan so mangizi.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен23/11/16 00:26

    В сайта на общината са обявени кои блокове ще се санират и на какъв етап е програмата

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен23/11/16 08:45

    БСП е против санирането защото като дойде на власт ще започне градежа на нови блокове до старите нанасяме се в новите и старите се събарят и всичко това безплатно. с БСП към светло и безгрижно бъдеще.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен23/11/16 09:07

    инж. Хасан Азис трябва да избере! София или Кърджали!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.