34 дежурни прокурори в зоната на Апелативна прокуратура-Пловдив, която включва шест окръжни и 27 районни прокуратури, сред които кърджалийските и смолянските, ще приемат сигнали за изборни нарушения на 5 и 6 ноември 2016 г., съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение. Дейността им ще бъде в изпълнение на Указанията за организацията на работа и осъществяване на контрол за законосъобразност на прокуратурата при провеждане на избори и референдуми, утвърдени със заповед на главния прокурор на Република България Сотир Цацаров.
Сигнали за евентуално извършени престъпления против политическите права на гражданите, свързани с провеждането на изборите и референдума, следва да се подават до дежурния прокурор в съответната районна прокуратура.
На 5 ноември 2016 г. дежурните прокурори ще работят от 8,30 до 18 часа. На 6 ноември 2016 г. дежурството съвпада с началото на изборния ден, както е обявен по закон, и приключва един час след обявяване на края на изборния ден от Централната избирателна комисия.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен4/11/16 13:21

    Защо няма дежурни прокурори години наред, когато се окрада България?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен4/11/16 13:49

    Ami kolko dejurni apteki i benzinostancii?! :-):-):-)

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.