Ако парламентарните избори бяха сега, ДПС печели 3 мандата в Кърджалийски многомандатен район. По един депутат ще имат ГЕРБ и БСП.
Това показват резултатите от изборите за президент.
Следва да отбележим, че резултатите от националния референдум за мажоритарна избирателна система нямат задължителен характер. ГЕРБ и БСП декларираха, че ще подкрепят мажоритарния избор на народни представители, но няма да има технологично време за обособяване на едномандатните райони и приемане на новите правила. По тази причина предстоящите предсрочни парламентарни избори ще бъдат пропорционални, а мандатите ще се разпределят по системата Хеър-Ниймайер.
Резултатите от президентския вот гарантират два пълни мандата на ДПС в Кърджалийско и още един чрез "преливане" на гласове от друг район. ГЕРБ и БСП имат гласове за непълни мандати, но по-големият остатък и "инжекцията" от други райони им гарантира по един депутат в Кърджалийско.
24rodopi.com


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен14/11/16 12:18

    Ама не са. А от ДОСТ няма ли да имат?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен14/11/16 12:21

    ako be6e pralamentarni 6te6e da glasuvat za13 zna6 li koga , kogato dogan po4ne da pie samo voda vmestu vodka

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен14/11/16 12:49

    Не си клатете краката преди да сте се качили на магарето. На парламентарните избори ще има пак 5 от 5. Тези продали се за работа и кокал на измислени партии като ДОСТ и излъгани в обятията на змията ГЕРБ пак ще се върнат в голямото семейство.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен14/11/16 13:04

    Imate greska 2 mandata za Dost 2 za Dups 1 za Gerb a na po-Sledvastite izbori 3 za Dost 1 DPS 1 za Gerb. Tova si go zapisete nyakide.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен14/11/16 13:37

    DPS da mulchat vidq se kakvi antiturci sa ,shte mi podkrepite komunist za prezident a hayirsizi

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен14/11/16 16:02

    Ха честито и на болницата - най накрая техните хорица спечелиха - ДПС и БСП да не се притесняват вече големите началници .......И тоя Ванко Робов лизача на тошко да могат повече да лапат - нямат спиране тия бре хора , няма ли кой да ги застърже един път ..... да ги ....

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.