www.24rodopi.com

Истината за бездомния Тодор: Алкохолик, който живее от 3 години на улицата, синът му отказва дори да го чуе!

вторник, ноември 81коментара

Бездомният кърджалиец Тодор е на улицата не от месец, а от три години. Мъжът е алкохолик, като многократно е бягал от лечебни заведения, където е бил настаняван от близки, за да се лекува. Това са разказали сестрата и синът на бившия военен пред охранителя Никола Стоев, който пръв разказа за тежкото битие на 66-годишния мъж пред 24rodopi.com. Младият мъж поде акция заедно със свои приятели за намиране на жилище за останалия на улицата възрастен човек. В редакцията на 24rodopi.com се обадиха кърджалийци, които иската да приютят Тодор, докато той получи постоянен подслон.
Припомняме, че Никола открил премръзналия Тодор на пейка на автогарата в Кърджали в началото на миналата седмица. Пред него през сълзи Тодор споделил, че е на улицата защото останал без работа и не можел да си плаща квартирата. Преди години пък продал къща в кърджалийско село, както и жилище в града, за да купи на сина си апартамент във Варна. Той обаче не смеел да му се обади от срам, че синът ще научи, че баща му е бездомник и спи на пейка.
„Това е абсолютна лъжа. Много се радвам, че има хора като вас, но съжалявам, че има хора като него”, заявил синът на Тодор по телефона на Никола Стоев, който успял да открие координатите му. Мъжът обаче отказал дори да говори по телефона с баща си. „Отидохме и до селото на мъжа, където живее сестра му. Тя ни разказа, че многократно Тодор е бил на лечение в клиника заради пристрастеността си към алкохола, само че винаги е бягал. Помагали му са много пъти, но самият той не желаел да си помогне. Когато го потърсихме отново, го намерихме зверски пиян и неадекватен. Попитахме го защо ни е излъгал, а той отговори, че го е срам. Няма лична карта защото я е губил шест пъти. Не е подал и документи за пенсия. Сега ще съберем пари, за да му извадим и стартираме процедурата за получаване на пенсия. Той не иска да влиза в клиника, за да се лекува. Ще потърсим разрешение от сина му и ще входираме жалба в прокуратурата това да стане принудително”, разказа за 24rodopi.com Никола Стоев.
Охранителят заедно със свои приятели са започнали да търсят квартира за мъжа, която да плащат поне два месеца докато излезе решението на Тодор за пенсия. При това положение обаче няма как това да се случи. Помощ е предложила и учителката Христина Стайкова, която въпреки битката си с рака, е поискала да приюти бездомния мъж.
24rodopi.com
Изпрати :

+ коментара + 1 коментара

Анонимен
8/11/16 12:11

На пияница,който не иска да се лекува няма смисъл да помагате. По-добре,ако сте събрали пари ги дарете на наистина нуждаещи се,а не на пияндета. Алкохолиците и наркоманите са много добри в лъжата!

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи