Около 40 000 изселници в Турция ще гласуват на 6 ноември за български президент, прогнозираха пред 24rodopi.com изселнически лидери. По-висок резултат е немислим заради малкия брой на секциите – 35, и заради времевото ограничение - един избирател упражнява правото си на вот за около 3 минути.
Както вече 24rodopi.com писа, 7 български депутати в последните дни обясняваха на изселниците ни в Турция за коя кандидат-президентска двойка е най-добре да гласуват на 6 ноември. Някои от народните представители са на „изселнически терен“ и днес.
Голямата битка между ДПС и ДОСТ е в Бурса, където се очаква между 10 и 12 хиляди нашенци да гласуват в 8-те секции. Партниращи на двете партии организации пък ще осигурят транспорт за желаещите да гласуват от малките градове, за да се придвижат до центровете със секции.
Част от хората с двойно гражданство ще бъдат дописвани в избирателните списъци, тъй като не са подали заявления в посочения от закона срок.
Изселнически лидери прогнозираха, че и след 20.00 часа на 6 ноември пред секциите в Турция ще има опашка от избиратели. Гласуването в неделя започва в 7.00 часа и приключва в 20.00 часа. Ако има опашка пред секцията, член на комисията събира личните документи на чакащите и те гласуват в допълнителното време, но не по-късно от 21.00 часа.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен4/11/16 10:10

    Пак са много

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен4/11/16 10:11

    Реджеб от с. Лисиците ще гласува за Митьо пищова

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен4/11/16 10:20

    Голям дерт, гласуват за човек, за когото нищо не знаят и не ги интересува, но научени цял живот под строй

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен4/11/16 10:53

    Уважаеми политици,ако искате да не сте зависими от изселническите гласове,работете през дарените Ви четири години,за местния електорат без да лъжете и демагогствате.Не се правете на играчи защото живеем в 21 век.Ако се видите колко сте жалки тия дни пред електората,сигурно по-вече няма да искате да разчитате на лъжата и популизма,разбира се зависи до колко сте кьонсуратлии..

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен4/11/16 17:24

    HEM ZADALJIELNO GLSUVANE HEM OGRANI4ENO GLAUVANE ABSURDITE V Balhariq

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.