Насилствено полово сношение с непълнолетна, довело до сключване на брак, гурбет и налагани религиозни убеждения. Подобни родопски страсти влязоха в съда при прекратяване на брачно съжителство, оцеляло около 4 години.
Млада жителка на региона поиска разтрогването на брака й да бъде определено изцяло по вина на съпруга й. Причината била, че след гурбета му в Германия той станал силно религиозен и настоявал тя да се забули и никога повече да не показва лицето си пред чужди хора. Освен това, завърналият се гурбетчия настоял съпругата да му роди пет деца, както и в продължение на месец Рамазан да се моли всеки ден в джамия, разказаха пред 24rodopi.com запознати с делото.
Бракът между Х. К. и М. Х. бил сключен през 2012 година. Двамата са родом от кърджалийски села. Малко след това съпругът заминал да работи в Германия. След като се върнал обаче поискал развод заради разказите на негови роднини, че Х.К. обикаляла заведения с друго момче и той подозирал изневяра. Мъжът посочил и че пращал пари, които жена му харчела вместо да спестява, като същевременно и не работела. Поради тези отношения поискал развод по вина на съпругата си. При обжалване на решението обаче, Х. К. посочила, че още в началото бракът им започнал с тежка травма от миналото - М. М. изнасилил непълнолетната Х.К. и за да се тушира скандалът между семействата им, те сключили брак. Докато бил на гурбет, младата съпруга завършила висше образование, както и шофьорски курс. С парите, събрани от сватбата им и изпращаните от гурбета средства, те закупили два недвижими имота. Според Х.К. и нейни близки обаче, след завръщането си от Германия, М.М. станал силно религиозен и поискал съпругата му да бъде забулена. Поради нейния категоричен отказ, последвало и желанието му за развод.
„Действително в брачните отношения на страните е настъпило дълбоко и непоправимо разстройство, но по вина и на двамата съпрузи. Техните действия и желания са опразнили брака от необходимото съдържание”, посочиха в мотивите си окръжните магистрати в Кърджали, които разтрогнаха брака по вина и на двете страни.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

19 comments so far,Add yours

  1. Анонимен1/11/16 22:07

    Това новина ли е или женски клюки ?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен1/11/16 22:30

    Не фанатизъм..

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен1/11/16 22:54

    Tiho. Chovekat raboti. Ima plan.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен2/11/16 07:34

    Това не е било гурбет, а квота за екскурзия организирана от Ислямска държава. Поне не е бъркал киреч човека при кюрдите.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен2/11/16 09:12

    choveka e zarazen s ebola

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен2/11/16 10:37

    Браво....това,ще е бъдещето на България,която ще е вилает на Великия и Славния СУЛТАН......БЪЛГАРИЯ вече е подарена,продадена,заложена от управниците-национални предатели....така че всеки български гражданин трябва да е в крак с времето

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен2/11/16 11:29

    До
    Ercan Musa
    2/11/16 07:33
    Ти си deli бе чоджум, ходи си обратно в Германия там ги забулвай както искаш, аз съм Турчин и никога не бих забулил жена си!!!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен2/11/16 12:27

    Като гледам мераците и замозбравието което е обзело Ердоган скоро Турция няма да е цяла. Обществена тайна , че се крои план за разделение на Турция

    ОтговорИзтриване
  9. прост и тъп2/11/16 13:00

    Аман заман от промиване мозъците на обикновените хора. Да, християни сме. Децата ни ги изгонихте именно вие политиците. Да, в западна държава не зная на какво основание, но са много религиозни(имаме у дома икони и броеници, две на брой, едната закупена от западна държава, а другата също-Гърция). И кво лошо виждате. Имало на запад много секти. А нима тук в Родопи 24х7 няма християнски(от Франция...) и тем подобни секти. Айде да не почвам с цитати. На избори - в действие националистическата карта. Все пак не е 1989, а сме 2016, оттогава много вода е изтекла и няма как да ви се вържат/ повярват. Първото, което не направихте и това е РЕФОРМАта. Обещахте, а не изпълнихте. Инвестиции, добри доходи-на работещите, на пенсионерите, а всичко друго е измишльотица, хвърляне прах в очите на обикновените, отрудени хорица. Разговаряме с мюсюлманите на пазара. Да, оплакват се... Идете при народа, драги ми, избиратели, но не с празни лъжи и обещания. Наслушаха се. Мен нито ми влиза, нито ми излиза, но все пак съм състрадателен човек... Дали ще е с къса пола, с бурка или без бурка все ни е едно... Важното е да се спазват законите на дадена страна.
    Хората искат по-добър стандарт на живот, ако не - здраве да е. Харчете си парите с кеф и само мога да ви пожелае, колкото повече, толкова по-добре за нас депутатите от Народното събрание. Анти

    ОтговорИзтриване
  10. до 12:27
    Няма да е цяла не заради Ердоган, а за сигурността на извора на терора-Израел.
    Планът е 66 годишен, а идеологията влиянието на Израел да се простира от Ефрат до Нил- от хилядолетия.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен2/11/16 15:43

    продажен помак си родопи

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен2/11/16 17:09

    15:43

    явно не се излизали от града. време ви е да си смените чипа анонимен. с добри чувства. искрено ваш аркадаш. анадънму. бълхарин, антикомунист

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен2/11/16 17:29

    a momata kolko piti se omijila
    pi6ete gluposti

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен2/11/16 18:55

    Е,не е първия случай.В Подковския район имаше подобен случай.Наистина се върна с много промит мозък и забради жена си,ама не я забули чак ,де.Е,ограничи я,доста я ограничи,ама пет деца чак.Май имат едно.Ми то това и е живота-слугува му,детето гледа,не излиза много,уж учи там нещо,ама учи ли.......бе...не е много за приказване.Ама щом стои жената,може пък и да и харесва.....или и нейния акъл е толкоз

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен2/11/16 22:07

    Този случай не единствен,след 89 г
    много мъже по принуда заминаха да работят в Германия не бяха много вярващи но се върнаха силно вярващи.Там е по бетер от Турция има много мюсюлмански организации има много джамии,където се приютяват много наши гурбетчии,там живеят без пари и щеш не при ходжата ставаш истински мюсюлманин иначи трябва да търсиш квартира,така стоят нещата

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен3/11/16 11:00

    Аз тоя го знам. Имаше преди една приятелка от 36ти блок, нея беше решил първо да забулва...даже и име й беше избрал: Милюфе....хич не го слуша главата....

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен5/11/16 02:52

    Докато бил на гурбет, младата съпруга завършила висше образование, както и шофьорски курс.Браво вместо да работи на нивата тя тръгнала да ми учи,знаем ги и тези инструктори...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.