60.86% от избирателите в област Кърджали гласуваха с „Да“ на въпроса „Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?“. Това сочат резултатите от националния референдум при обработени 73.15 % СИК протоколи в РИК-Кърджали.
18.95% от избирателите са гласували с „Не“. 13.60 % от пусналите бюлетини не са дали еднозначен отговор. Недействителните бюлетини са 6.60%.
„Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?“ – на този въпрос от националното допитване 50.20% от избирателите в Източните Родопи отговорили с „Да“, а 28.11% - с „Не“. 15.10% не пуснали празни бюлетини, а 6.60 % от вота е недействителен.
59.24 % от кърджалийци зачеркнали положителния отговор срещу питането „Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?“. С „Не“ гласували 18.77%. Без еднозначен отговор са 15.39% от гласувалите, а делът на недействителните бюлетини е 6.60%.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен7/11/16 13:50

    какво е това мажоритарен, питах всички комшии на село никой не знае какво точно е. яде ли се пие ли се.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен7/11/16 15:16

    трябва да си политик, за да разбереш какво е това, всички сме високо образовани навсякъде .....

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен7/11/16 17:25

    тъпите братчеди, пак се изцепиха на референдума. когато си част от стадо и не искаш сам да решаваш нещата, а се надяваш на партийно представителство се получава така, като чобанин да питаш, какво означава мажоритарен избор.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен7/11/16 17:38

    Когато политиците са крадци, не мажоритарна, ами мажоритарна на квадрат да бъде системата пак няма да има спасение майка. Оно ще окраде държавата и за народа пак няма да има нищо. Майката е морала и нравствените качества дето ги затрихме.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.