Директорът на ПГЕЕ „Капитан Петко войвода“ в Кърджали и 5 учители от гимназията представиха България в MetalCongress 2016. Форумът се проведе в австрийския град Волфсберг и бе на тема „Следващи стандарти в образованието в професионалните училища“. В него се включиха участници от образователни институции от 20 държави.
Участието на българската група бе финансирано по проект „Съвременни европейски форми и технологии в обучението“ по програма „Еразъм +“.
Темите, разгледани по време на форума, представиха професионалното образование в Европа и проблемите, пред които е изправено то. Бяха представени и обменени опит и добри практики в професионалното обучение, използването на CNC технологиите, и професионалното обучение в тази област; методите за осигуряване на качествено професионално образование – EQAVET -; влияние върху ефектите от обучението; новостите в европейската политика за професионално образование; възможности за справяне с младежката безработица; стандартите за качество на професионалното образование.
Изявени представители и експерти от Австрия, Германия, Великобритания и Китай, работещи в областта на професионалното образование, представиха най-новите тенденции и иновации.
На форума присъстваха представители на министерството на образованието на Австрия, управителят на провинция Каринтия, експерти на образователния съвет на провинция Каринтия, кметът на Волфсберг, експерти на търговската и икономическата камара в Австрия.
Най-новите технологии и иновациите в производството и изискванията на бизнеса към професионалното образование в Европа, както и възможностите за сътрудничество между образование и бизнес и добри практики бяха представени от фирмите „Emco“, „Festo“, „Flex“, „Spiral“, „MTS”, „STM” и „Schaeffler”.
Бяха създадени контакти и планирани нови проекти и партньорства с представители на Норвегия, Германия, Шотландия, Хърватска, Унгария, Полша. Проведени бяха разговори за сключване на договори за партньорство с фирмите, представени на форума.
ПГЕЕ „Капитан Петко войвода“ получи покана за национално представителство на партньорската мрежа „ecoMediaeurope“, която е в основата на организацията и провеждането на конгреса. Представител на българската гимназия ще бъде член на управителния съвет на мрежата, в която участва по един представител на всяка от страните партньори.
Като резултат на отличното сътрудничество и доброто партньорство между FachberufsschuleWolfsberg и Електрониката, с подкрепата на европейската мрежа ecoMediaeurope, кърджалийската гимназия получи и дарение за оборудването на работилниците и лабораториите по Автомобилна мехатроника.
В края на месец ноември втора група учители от ПГЕЕ ще вземе участие в11-тата тематична ecoMedia конференция, която ще се проведе в Яш, Румъния. Освен включените в програмата дейности и теми, по време на форума ще се проведе и съвещание на управителния съвет на мрежата, в което за първи път ще участва представител на ПГЕЕ.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.