Основното училище „Иван Вазов” в сeло Ненково, което е със статут на „защитено”, да бъде закрито, решиха на днешното си заседание общинските съветници в Кърджали.
Както вече 24rodopi.com писа в началото на ноември, гурбетчия напусна Ненково с 6-те си деца и Общината е принудена да закрие местното училище. Три от децата ходели именно в ОУ „“Иван Вазов“. В Училище вече не идвало още едно дете и реално броят на учениците в старото школо е шест в две паралелки: в ІV клас – 2 ученици и в VІІ и VІІІ клас – 4 ученици.
Основният мотив, с който точката бе поставена за гласуване на заседанието, бе намаляване броя на учениците в учебното заведение, вследствие на тежките миграционни проблеми в района. От учебната 2010/2011година насам те са намалели в
пъти. От 32-ма в 4 паралелки, до 13 ученици в три паралелки през учебната 2015/2016 година. Към 19 септември т.г. броят на учениците е общо 10, какъвто е и минимума според критериите за „Защитени училища”, а в доклад на директора на училището се посочва, че след началото на тази учебна година 4 от децата не посещават часовете.
Съгласно решението на Общинския съвет, шестте възпитаника на защитеното училище в с.Ненково ще ходят на училище в най-близкото учебно заведение - ОУ”Св.Св. Кирил и Методий”с. Енчец. На кмета на община Кърджали бе възложено да внесе мотивирано предложение и Решението на Общински съвет Кърджали за закриване на ОУ”Иван Вазов”с. Ненково, до Министъра на образованието и науката.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен17/11/16 13:20

    Скоро ще се наложи да се закрие цялата БГ държава......в тази мизерия и глад и вързано куче не седи......крайно време е 240 индивиди от парламента да излезнат извън катуна София и да направят обиколка на изчезващата БГ провинция и ще разберат за какво и колко са били полезни за народа.......

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен17/11/16 17:44

    Tova e bulgarski investitor v chujbina.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.