„Турция няма очи в територията на нито една страна. В историята ни никога няма да се натъкнете на колониализъм“, това заяви президентът на Р Турция по време на отбелязването 78-годишнината от смъртта на „Основателя на съвременна Турция“ Мустафа Кемал Ататюрк. Церемонията се състоя в мавзолея на Ататюрк в столицата Анкара с участието на държавните лидери, депутати, граждани и военнослужещи, отбелязват турските медии.
Пред журналисти турският държавен глава разказа за значимостта на Турската Агенция за сътрудничество и развитие (ТИКА) извън пределите на страната. „В едно от посещенията на наши специалисти от ТИКА в Македония, възрастна жена ги запитва „Защо закъсняхте толкова много?“. Докато нашият служител учудено се опитва да отговори, тя веднага реагира с думите „Чакаме ви вече 100 години“, сподели Ердоган.
Той заяви, че Турция отдавна се е откъснала оттам, но местните хора все още имат своите надежди. „Преди присъствахме в Македония като държава, а днес сме там с нашите проекти. Няма как да се ограничим със 780 000 км.(б.а. териториалната площ на Турция), защото нашите физически граници са едни, а границите на сърцата ни – съвсем други“, подчерта турският президент.
По време на изказването си Реджеб Тайип Ердоган заяви още, че Гаази/герой/ Мустафа Кемал, както той нарича Ататюрк, всъщност е бил османски офицер, изпратен в Анадола от Османската империя като свой официален представител. „Затова ние трябва да се застъпим за историята с нейната цялост“, завърши Ердоган.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

15 comments so far,Add yours

  1. Анонимен10/11/16 17:01

    Гласуваме с номер 13 за достойния генерал Радев а не за партийната секретарка по времето на Тотор Живков Цачева.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен10/11/16 18:27

    ДАНО ЦЕЦКА ЦАЧЕВА СПЕЧЕЛИ БАЛОТАЖА И ДА ПРОДЪЛЖИ ПОЛИТИКАТА НА БОЙКО БОРИСОВ И ГЕРБ ЗА ДОБРОСЪСЕДСКИТЕ ОТНОШЕНИЯ С ТУРЦИЯ.С ПРО-РУСКИЯ ГЕНЕРАЛ РАДЕВ ТОВА ИЗГЛЕЖДА НЕВЪЗМОЖНО.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен10/11/16 20:10

    Турция е много хубава страна.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен10/11/16 20:36

    Гледайте си Радев,оставете на мира Турция и нейния президент тьпаци недни!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен10/11/16 21:40

    Диктатора Ердоган иска да стане 2 Ататюрк,ама няма да може.Ататюрк е единственият горд турчин в Турция

    ATATÜRK'Ü İNDİRMEYE ÇALIŞANA BELASINI VERİRİZ.DİKATATÖRLERLE İŞİMİZ OLMAZZZ

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен10/11/16 22:52

    Алууууууу истинската промяна на статуквото и задкулисието идва с достойния Български генерал РАДЕВ.....

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен11/11/16 00:10

    Като гледам на къде върви Аврупа ра аврупа май Ердоган ще ни спаси от хептен пропадане.Гласувайте за Достовете на Ердоган!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен11/11/16 05:34

    А защо Турция помага на кандидата на ГЕРБ Ц. Цачева като налива гласовете от Турция в полза на Цачева.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен11/11/16 05:43

    Или причината за това е коалиция БОСТАН.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен11/11/16 06:52

    Генерал бил,а самолет нямал!С хартиени си е играл!!!

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен11/11/16 10:25

    Спорен е вьпроса кой е статуквото, ДПСто вьв Кьрджали или олигархията (мафията) вьв дьржавата тя нямя свят там е всеки крал дьржавна пара. Сега да дойдем за изборите аз за прьв пьт кандидат президент да ни нарича етнически турци това е достойно за уважение братя независимо кой ляв или десен кемалист ербаканист, верно заиграха с националистите но и аз се отчетох последния пьт вьпреки поврьщането ми от някои партийни ,,бизнесмени''Дами и господа някои продал гласа ни и ни кани да го следваме Какво ще следваме 1 турчин=турция на БСП 2 поткрепата им за превратаджиите 3 като ни казват отвьд границите на родината ни че имаме братя да се чувстваме срам Отговора на вьпроса ГЕРБ И АК-Турция защо имат врата за кумуникация е ЕНП както на БСП и Леви Кумунисти в Турция е ПЕС.Това е голяма топка за нас изглежда и ни плашат с Борисов. Аз сьм малко националист за момента в Турция е нужно малко луд в тия луди времена Моля ви не ме разочоравайте в сьрцата си .

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен11/11/16 10:49

    ko rechi ?! aa riba iade iasno

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен11/11/16 10:52

    Абе хора това са президенски избори,а не парламентарни,вие нещо бъркате.Президентът е балансьор на всички.Така че балансът го виждаме при Румен Радев-номер 13.
    Нека да бъдем почтени и да видим истината.

    ДОСТЧчийте се превърнаха на дюшмани и хайдути. Делят нацията нищо друго

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен11/11/16 19:00

    ДОСТчиите много добре познават на къде ги бие камбаната на победата в България с N-17 Цецка Цачева към Брюксел ас Румен Радев към Москва.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен11/11/16 23:37

    Безспорен факт е, че турците са световни шампиони по наглост(гьонсуратлък).
    Те дори не признават за равни даже арабите - сънародниците на Мохамед.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.