Община Неделино спечели битката в съда, спаси парите за проекта

Нов мост над река Тикленска ще има. След дълги съдебни битки, магистратите отсъдиха на две инстанции в полза на Община Неделино и обществената поръчка получи „зелена светлина”.
Припомняме, че правителството одобри допълнителни трансфери за 2015 г. в общ размер на 900 000 лева по бюджета на община Неделино за изграждане на мостово съоръжение на р. Тикленска край с. Крайна по пътя Неделино - с. Козарка - с. Тънка бара. Построяването на моста ще позволи да се осъществи връзка между два значими за областта пътя, финансирани предимно с европейски средства. С реализирането на обекта ще се осигури достъпът на жителите на с. Крайна от десния бряг на река Неделинска с основните пътни връзки на общината, прекъснат изцяло поради проливни дъждове.
Средствата бяха предоставени по бюджета на община Неделино за сметка на преструктуриране на разходи и/или трансфери по централния бюджет.
След обявената обществена поръчка и последвалите обжалвания пред Комисията за защита на конкуренцията от страна на участници в търга, проектът висеше „на косъм”, а Общината можеше да загуби средствата. До това обаче не се стигна и проeктът ще бъде реализиран, коментира за 24rodopi.com кметът на Неделино Боян Кехайов. „Чрез мостовото съоръжение ще бъде осигурена пътната връзка с „Маказа”. Строителните дейности започват до седмица”, посочи кметът.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен1/11/16 09:13

    Ето една хубава новина ! Жител на град Кърджали !

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.