Тоталната управленска немарливост на местната власт, безхаберието и обслужването на корпоративни интереси лишиха жителите на Кърджали от обновени панелни блокове. Оказахме се единственият областен град без нито един саниран блок по националната програма за енергийна ефективност и кметът Хасан Азис носи персонална отговорност за това, коментира народният представител от ГЕРБ Цвета Караянчева след като бе оповестено, че общината спира подписването на нови договори и обявяването на нови обществени поръчки.
До момента в Кърджали няма нито една сграда със сключен договор за инженеринг и нито една със стартирало СМР, при положение, че в общини като Ардино и Кирково програмата вече е приключила с въвеждането на обновените жилищни блокове в експлоатация, а в Момчилград  в 10 от общо 12 одобрени сгради строително-монтажните работи са на финалната права.  В Джебел предстоят СМР на 4-те блока, в Крумовград са сключени договори за инженеринг за 6 от общо 9-те сгради, а Кърджали е на дъното с обтекаемото и напълно лишено от съдържание обяснение „Програмата не е спряна, работата продължава”, изрази недоумението си Караянчева.
„Недопустимо е заради управленски инат и дефицит на административен капацитет една община да не се възползва от възможностите, които предоставя Националната програма за енергийна ефективност. Да се протакат с месеци процедурите за техническо обследване, да се загърбват интересите на гражданите и след като те са си направили труда да регистрират сдружения на собствениците, да кандидатстват, да подготвят необходимата документация и да бъдат одобрени от донорската банка, да бъдат отрязани от безвъзмездно финансиране, а проектите им замразени за неопределено време, заради бюрократични спънки, незаинтересованост, безотговорност и неглижиране на обществения интерес от страна на местната власт, категорична е Караянчева. Да не говорим, че откритата процедура за инженеринг е минирана изначално – всичките 29 блока в Кърджали са включени накуп в нея, което от една страна крие риск при обжалване на една обособена позиция да бъде блокирана цялата поръчка, а от друга страна развързва ръцете на възложителя да си избере изпълнител чрез пряко договаряне за обектите, за които не са се явили кандидати. Това е класическа корупционна схема и образцов пример за обезценяване усилията на хората и съзнателно пропуснати възможности в ущърб и на държавата, и на гражданите. Виртуалните награди на градоначалника Азис нямат реално покритие, те са празен чек и по никакъв начин не кореспондират с отсъствието на осветление, разбитите улици и занемарените квартали на управляваната от него община”, заключи народният представител от ГЕРБ.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен30/11/16 12:49

    Много правилно казано г-жо Караянчева . Ама това не е само за санирането в града. Това важи и за болницата, където вашите хора от ГЕРБ са в борда на директорите и си мълчат. Какво ще кажете за това че масово щяха да бъдат освободени 15-20 сестри и санитари в дъщерното дружество на болницата с предварително написани молби за освобождение без дата..Тоя за къкъв се мисли директора а ще заплашва хора . Покриха пак случая , насраха се от страх да ни ги махнат от постовете. Вие това знаете ли го

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен30/11/16 13:06

    Уморихме се от подхвърляне на топката, драги политици и управленци, просто започнете да работите за хората и в името на хората, защото всички до един ще бъдете пометени от народа и съдени ако не сега, то един ден от бъдещите поколения! Иначе съм с най-добри чувства както към Караянчева, така и към Хасан Азис. Но разберете, наистина се уморихме да ви чакаме да работите заедно в името на народа. Благодаря, светли празници на всички!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен30/11/16 13:11

    Много правилно сте го казали - управленска немарливост и безхаберие. Как ги назначавате тия хора бе господа управляващи - в бордове на директори, началници на отделения на хиляда места в цялата област и околия като батмани станаха. Вижте си хубаво хората какви ги вършат. Могат да получават пари от бордовете и то какви , а мълчат за положението. Ами то целия град ги разбра и ги говори. Хайде сега сте Вие наред да ги подгоните както Вие си знаете. Много ги е страх от Вас да знаете.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен30/11/16 13:13

    Ааалоууу , какво е приключило в Кирково? Нещо дето не е започнало ? Къде са санираните блокове ? В Кирково ? В Чорбаджийско ? Или в Бенковски, дето някои направо ще се срутят ... А от общината ,че няма файда , няма , за чеп не стават...

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен30/11/16 14:02

    Sanirane na chastni imoti e problem na chastnite fizicheski lica.
    Saniraneto na publichnite imoti obache...?! Letiste, gara, autogara, spirki, poliklinika, trudova borsa, kat, biblioteka, mladejki dom, 5-etajno obstejitie, peshehodni pateki, patni tabeli za ogranichenie na skorostta do 20km v jilistni zoni, publichni parkingi na post, autogara, gara, poliklinika, bolnica, mvr, biblioteka,trudova borsa, dom na kultura, teater...?!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен30/11/16 15:23

    За безхаберието е вярно, то е навсякъде - калинки, щурци,мухи, оси и др.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен30/11/16 17:20

    ЗАЩО ПУСКАТЕ КОМЕНТАРИТЕ ИЗБИРАТЕЛНО .Нямаме ли право на мнение и да критикуваме градоначалника и свитата му. Та ние от нашите данъци им плащаме заплатите. Трябва да ги въздигаме в култ за безхаберието им може би това ще ви се хареса .

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен30/11/16 19:45

    Новините от Хасково по темата с днешна дата:"39 блока в Хасково, категорично ще се санират, защото за тях вече са подписани договори, избрани са изпълнители и по някои се работи.
    В Хасково тече трета обществена поръчка за други 31 блока. Те са със сключени договори, но не са с избран изпълнител, като сега се оценяват офертите на 93 фирми.
    Има и над 150 блока с подадени заявления през 2016 г., за които е сигурно, че остават за 2017-а."

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.