„На централни места в гр. Крумовград са разлепени агитационни материали на турски език на ПП ДОСТ в подкрепа на един от кандидатите за президент, а именно Цецка Цачева“, алармира пред 24rodopi.com Милко Багдасаров, представител на Инициативния комитет за издигане на Румен Георгиев Радев и Илияна Малинова Йотова като независими кандидати за президент и вицепрезидент на републиката в изборите на 6 ноември 2016 г.
Комитетът е внесъл жалба за скандала в Районната избирателна комисия.
В нея се казва:
„Във връзка с чл.72, ал.1, т.2 от Изборния кодекс обжалваме пред Вас неправомерни, незаконосъобразни и нецелесъобразни действия, които се изразяват в следното:
Тези действия са в нарушение на чл. 182 ал.4 от Изборния кодекс, а именно, че не се допуска агитация 24 часа преди изборния ден, както и на самия изборен ден, както и правилото на чл.181 ал. 2 от Изборния кодекс, което правило гласи, че предизборната кампания се води задължително на български език, съответно ако ще се разлепят агитационни материали то те задължително следва да са на български език.
Моля да извършите проверка на място, да установите и отстраните нарушението преди началото на изборния ден/13.11.2016г./., както и да отмените незаконосъобразните действия и да наложите спазването на императивните норми на закона“.
24rodopi.com


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. Анонимен12/11/16 14:32

    За какъв скандал става въпрос, нали тези хора трябва да общуват по някакъв начин. В Турция, за която си мислите, че не е демократична в югоизточните райони се агитира на кюрдски и арабски езици и никой не го е еня. Не е член ЕС, но хората си си изучават и общуват свободно на майчиния си език. Аман от комплекси. Ще свикнете няма как иначе.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен12/11/16 14:34

    Турците няма да гласуваме за ПКК, каквото каже Турция това ще е!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен12/11/16 15:16

    Багдасаров да не взема нащата толкова присърце.Сега ще гласуваме за Радев защото е личност.На парламентарни избори обаче няма да гласуваме за БСП.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен12/11/16 15:24

    Всички са боклуциииииии всичкииии особено тази партия ДОСТ пълен абсурд не струва нищо ..............

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен12/11/16 15:43

    Никой не чул никой не видял

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен12/11/16 15:50

    Пролича си ,че ДПС Е РУСКА ПАРТИЯ А НЕ ТУРСКА

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен12/11/16 16:21

    апелът ми е отправен към ДОСТ! почнете да гледате на кафе общо взето ще имате същия успех тцъ
    ще гласувам за генерал Румен Радев, а на парламентарните избори няма да гласувам за партия БСП.
    Цецка, зад нея книги...пред нея крави!...

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен12/11/16 16:22

    Активисти на ДПС агитират за червения генерал в деня за размисъл в Кърджали.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен12/11/16 16:26

    БСП-БКП е като ръждив пирон, забит от Луканов в тялото на България преди 27 години, въпреки че дори руснаците забраниха своята КПСС, а в ЕС няма втори подобен случай на политическо безумие. В следствие на което, гангрената на комунистическата развала плъзна по цялата държава и крахът на европейската надежда за спасение най-вероятно ще настъпи с избирането на Радев и завладяването на властта в президенството от хората на Доган, Р.Овч. и руския консул Гергов.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен12/11/16 16:49

    Милко защо с чугунените си глави мислите ,че гласуваме за БСП, гласуваме за Президент на Република България а не за предатели на България.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен12/11/16 18:18

    Към 16.26 Защо те изтърваха санитарите?И си пий хапчетата редовно.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен12/11/16 21:52

    Какво падение за ГЕРБ щом опряха до гласовете на предателя Местан. Но те от ГЕРБ са като комунисти без кръв власт не дават. Каква низост, затова утре да гласуваме всички и да им объркаме пъкления план

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен13/11/16 06:52

    След търсене къде е имало такива плакати е открита само една в един частен обект който собственика сам си е сложил
    Ако някои са си свалили от нета и са го залепили някъде и искат да си правят реклама на чужд гръб това вече на нищо не прилича
    Даже и да е имало нали всички в този град живеем дружелюбно няма етноси даже като кажеш здравей на някой Българин ти казва вместо здравей ХОШГЕЛДИН НАСЪН ИМИСИН това е стига партиите сте ни вкарвали хората един във друг в тези трудни времена без работа и препитание
    успех на всички

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.