„К`ъв аспирин!? Даже аптеките не работят. Този Георги Марков май наистина е бил прав. Не трябваше да гласуваме за Румен Радев…“.
Това крещяха с кеф млади социалисти в центъра на Кърджали, в пространството между офисите на БСП и ГЕРБ в първите минути след края на изборния ден. Настроението им преливаше до заяждане с опонента заради смазващата преднина, която екзит половете на социологическите агенции даваха на ген. Румен Радев пред Цецка Цачева. По свойски младите социалисти благодаряха на всички онези, които плашеха народа, че ако кандидатът на ГЕРБ не спечели, България ще се върне във Лукановата криза, Виденовата зима… и, че в аптеките няма да има аспирин и пенсионерите ще умират! На последното наблягаше юристът Георги Марков, който благодарение на членството си в СДС навремето стана конституционен съдия, а сега е от клакьорите на ГЕРБ.
За поколенията името, което ще се свързва със „Синята идея“, ще остане Жельо Желев, президентът на България с най-голямата подкрепа досега – 2 740 000 гласа. Такива като Георги Марков са много. Едни ги наричат верни партийни бойци, други кариеристи, трети ги вкарват в теорията за интереса и феса. Почти винаги обаче остават слепи за реалностите в живота. Затова Бойко Борисов, когато прави анализ за случилото се на изборите, трябва да пресметне как ще я кара занапред с клакьорите.
Иначе, един от младите кърджалийски социалисти се сети, че в късния неделен час работи нощната аптека „Меаца“ и бе решено „Да купим аспирина и да пратим рано в понеделник по куриер на Марков“.

*
-Бе как ще гласувам за тази, бе!?
-Наш`те как можаха така да се изложат?
Разговорът вървеше в местно кафене. 3-ма служители в държавни институции в Кърджали, които са получили назначенията си по времето на ГЕРБ, бяха категорични, че няма да гласуват за Цецка Цачева.
Цяла България разбра, че тези избори не са точно това, което са, а някои от „яслата на ГЕРБ“ не проумяха, че Бойко Борисов поиска своеобразен вот на доверие към ГЕРБ и правителството.
Това пък е за онези заплатаджии, които кичеха навремето кабинетите си с портретите на Бойко Борисов, а в неделя вечерта съжаляваха, че нямат в гадрероба народна носия, която да облекат и да се хванат на хорото с Милко Багдасаров.

*
Какви цецки мецки, бе! Румен Радев знае три езика!
Това пък бе емоционалният изблик на Стефан Данаилов на тези избори.
Най-добрият актьор на републиката и един от най-интересните членове на БСП има проблем с писането на български език. Той казва „Збогом“, но и пише „Збогом“. Но всякакви степени на грамотността бледнеят пред постиженията му във филмовото изкуство и театъра и той заслужени стана министър на културата.
Румен Радев няма да бъде началник на студио за превод на чужди сериали, а държавен глава. Езиците са важни, но на първо място той следва да е компетентен, независим и да обединява.
Че Цецка Цачева е по-компетентна от Румен Радев към този момент, две мнения има само ако се питат партийните агитки. Непредубедените анализатори признаха, че по време на предизборната кампания шефката на Народното събрание е била по-знаещата от генерала, което си е нормално. От години тя кове закони, разрешава правни и политически казуси, а той е летял.
След година Радев вероятно ще бъде толкова напред в материала, че ще плаши дори БСП, която благодарение на генерала е в еуфория. Ламбо и другите от партията столетница нека продължават да се радват на червената карта от изборната нощ, но ген. Румен Радев трябва да отчита, че от двата милиона гласа, които получи, около едва четвърт са от членове на БСП. Много по-голяма е подкрепата на гласувалите срещу статуквото, на пусналите бюлетина като вот на недоверие срещу кабинета „Борисов“, на гласувалите за промяна.
(Следва)
24rodopi.com


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен16/11/16 09:55

    Никой не го натискал по пъпа Бойко да смесва изборите. Беше си въобразил, че народът е тъп като галош и че му козирува, каквото и да направи. Той обиди 6 милиона българи в страната и чужбина. Това не трябва да бъде простено толкова бързо. А между другото веднага да уволни тази тъпа помакиня Севделина Арнаудова, която взима куп пари като ПР на ГЕРБ. Няма такъв провал като тази самозвана овца.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен16/11/16 11:41

    OOOO vie shte iztrezneete,vinagi kogato DPS I BSP sa bili na vlast darjavata beshe ograbvana i bqha sprqni evrofondovete,no na takuv narod samo tova ograbvay gi machkay gi te ne zaslujavat nito demokracia nito evrosayuza

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен16/11/16 13:06

    ЧЕРВЕНИ ИЗАБЛУДЕНИ ПИСАРУШКИ. КАТО ЗМИИ СЛЕД ЗИМА ПАК СЕ НАДИГНАХТЕ.БЯХТЕ КАТО ОВЕХНАЛИ МАРУЛИ В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА 10 ГОДИНИ.
    ОГЛЕДАЙТЕ СИ ФИЗИОНОМИИТЕ И СЕ ВИЖТЕ КОЛКО СТЕ ЖАЛКИ.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен17/11/16 14:13

    16/11/16 13:06 Много си прав !!! На балотажа в събота се нагледах на едва вървящи с бастуни и патерици пенсионери, водени под строй да гласуват за генерала. Може би се надяват да им повиши пенсийките ...да ама надали, нищо не зависи от президента, не го ли разбрахте бе хора ??? ПАРТИЯТА ВИ ИЗЧЕЗВААААА...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.