www.24rodopi.com

Кметът на Неделино прави първа копка на моста над Тикленска

вторник, ноември 82коментара

Кметът на Неделино Боян Кехайов ще направи първа копка на строителството на новия мост над река Тикленска. Церемонията ще се състои в сряда, съобщиха от екипа на Кехайов.
Както вече писахме, след дълги съдебни битки, магистратите отсъдиха на две инстанции в полза на Община Неделино и обществената поръчка получи „зелена светлина".
Припомняме, че правителството одобри допълнителни трансфери за 2015 г. в общ размер на 900 000 лв по бюджета на община Неделино за изграждане на мостово съоръжение на р. Тикленска край с. Крайна по пътя Неделино - с. Козарка - с. Тънка бара. Построяването на моста ще позволи да се осъществи връзка между два значими за областта пътя, финансирани предимно с европейски средства. С реализирането на обекта ще се осигури достъпът на жителите на с. Крайна от десния бряг на р. Неделинска с основните пътни връзки на общината, прекъснат изцяло поради проливни дъждове.
Средствата бяха предоставени по бюджета на община Неделино за сметка на преструктуриране на разходи и/или трансфери по централния бюджет.
След обявената обществена поръчка и последвалите обжалвания пред Комисията за защита на конкуренцията от страна на участници в търга, проектът висеше „на косъм", а общината можеше да загуби средствата. До това обаче не се стигна и проeктът ще бъде реализиран, коментира за 24smolian.com кметът на Неделино Боян Кехайов. „Чрез мостовото съоръжение ще бъде осигурена пътната връзка с „Маказа", посочи кметът.
Изпрати :

+ коментара + 2 коментара

Анонимен
8/11/16 13:48

КВО НИ ИНТЕРЕСУВА?

Анонимен
8/11/16 15:28

Хайде сега общините Златоград и Неделино да минат към Кърджалийска област и без това Смолян е по-далече и се минава прохода Печинско.

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи