Бездомното куче Индиго от Момчилград вече е щастливо и си има дом в Германия.
„Забелязах Индиго през лятото. Голям симпатяга е, едното му око е синьо. По цял ден обикаляше улиците и си търсеше храна. Успях да го снимам и да пусна пост във Фейсбук“, разказва пред 24rodopi.com Тюркян Метин, която е завършила Медицинския факултет на Тракийския университет.
Индиго предизвикал интереса в социалните мрежи на хората, които обичат кучета. Момиче от София се свързало с Тюркян и поискало да приюти момчилградското куче. Казвало "Ще го взема на 1000 процента“, но в последния момент се отказало.
Тюркян намерила за два месеца приемен дом за Индиго, но после то отново останало на улицата
„Изживях стрес, защото по същото време в Момчилград се тровеха много кучета. Аз нямах възможност да го прибера и то остана на улицата. Пуснах отново пост и за три часа се намери осиновител в Германия. Докато колата с Индиго потегли обаче бяха необходими около 30 дни за кастрация, ваксини, чипиранe и куп процедури преди кучето да напусне България, а трябваше да го опазим от отровите. След последната ваксина трябва да минат 3 седмици, за да може да пътува“, разказва Тюркян.
За да оцелее кучето преди дългия път и да не стане поредното отровено животинче в Момчилград, доброволката преместила Индиго в двора на приятел. „Така успяхме да го спасим. Сега е щастлив и обичан в Германия, далеч от хората, които хвърлят отрови на кучетата по улиците. Индиго е много умен, обучават го. Има си и ново име – Nugget. Писано му е вече да живее добре. На гърба му има шарка, която прилича на голямо сърце“, допълва Тюркян Метин.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен29/11/16 04:15

    Браво Тюркян ,номер едно си .Помагаш на много бездомни кученца.Не си като онези дето само плюят .

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен29/11/16 06:16

    Bravo na tyurkiyan

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен29/11/16 06:20

    Ali beshe nqkoe sirace dalı schqhte da mı pomognete

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен29/11/16 07:27

    Браво!Най-прекрасните и добрички животни на земята.Тъжно е да гледаш как живеят бездомните кучета,в студ и глад.За съжаление не може да приберем всички,но поне нека да бъдем по-добри с тях.Да си жива и здрава,господ не забравя добрите хора.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен29/11/16 08:30

    Такова хубаво куче, пък станало германче! Язък!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен29/11/16 08:42

    Браво Тюркян ти си най-добрия човек ,когото познавам.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен29/11/16 09:37

    Bravo na Turkan,ostanete si sas sastoto dobro sarce.Tanrim senide omur boyu her turlu belalardan korusun,cicik kiz.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен29/11/16 14:07

    Браво на момичето със златно СъРцЕ ! СрАм за лошите хора,които тровят животните в Момчилград !

    ОтговорИзтриване
  9. Te ne obicat jivotnite samo obicat parite koito prodavat jivotnite za horata

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен29/11/16 21:43

    брейй колко е жалко, че мислите така.. Щом продават и ти продавай поне ще спасиш живот селяндур прост !

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.