Учителят Димитър Димов от СУ „Петко Рачов Славейков" представи доклад на Международната научна конференция „Историческото образование и предизвикателствата на ХХI век". Тя се състоя в ВТУ "Св.св. Кирил и Методий" във Велико Търново, а темата на научния форум бе посветена на съвременното историческо образование. Участие в събитието бяха заявили 30 души с 29 научни разработки, които са включени в сборника "Историческото образование и предизвикателствата през XXI век". Заседанията на конференцията бяха отворени за учители, преподаватели и студенти, така че общият брой на споделилите пространството на форума надхвърли 50 души.
„Може да се каже, че тази конференция бе среща на поколения в диалог – участниците бяха от различни краища на страната, с различен професионален опит, но споделящи общите ценности на историческото образование", заяви единственият участник от Кърджали - преподавателят по „История и цивилизации" Димитър Димов. Там той представи доклада си „Да си учител е мисия възможна".
За основа в него Димитър Димов използва извънкласните занимания по история и цивилизации, свързани с дейността на Школата по история „ИстОрика", на която е ръководител, придружени с практически примери от извършени исторически проучвания, исторически възстановки, отбелязани официални празници и дати с
ученици от СУ "П.Р.Славейков" - Кърджали.
На края на форума доц. д-р Виолета Стойчева – главен методист по история и география във ВТУ, подари на кърджалийския лектор специализирани издания по методика за преподаване на история в училище, които да се използват за обогатяване на специализираната литература в книжния фонд на „училището за шампиони". Тя не скри възхищението си от постигнатите резултати от учениците в СУ „Петко Рачов Славейков", представени от учителя Димитър Димов в доклада му.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.