В Млечино се гласува за президент, но хората не говорят за партиите, чиито кандидати стигнаха до балотаж за държавен глава. Същинската битка е между други две партии. Борба за надмощие сред гласоподавателите, смятани за може би най-твърдия и верен електорат у нас. Това посочва в репортаж от ардинското село бТВ
Изборният ден в Кърджалийско започна нормално. Всички 499 секции работят. Районната избирателна комисия проверява жалба по сигнал, че в джебелско село председател на секционна комисия е същевременно и общински съветник.
Неждет Хабибов е активист на партия, за която казва, че се бунтува срещу статуквото в региона. Казва, че в Източните Родопи турското население вече е разделено, не само политически. Той посочва, че между турците има двойни стандарти и се делят на „ваши” и на „наши”. Мобилизацията става с обикаляне от къща на къща, а в деня на размисъл кметът и председателят на община Ардино тръгнали с кола да агитират по селата.
Бедността и насаждането на страх сред хората са основните козове за мобилизация на електората, обяснява Неждет. И дава пример с чешмата в селото, построена в памет на първия протестен митинг срещу Възродителния процес. В посланието на турски език обаче е използвана думата геноцид, а тя отсъства в надписа на кирилица.
Неждет посочва, че като показват какво е написано там хората се мобилизират и манипулират, а това променя вота. „Те са способни тая вечер да съборят и минарето на тая джамия. От фанатизма по-лошо нещо няма и от страха”.
Кметът на Млечино не пожела да говори с нас и да отговори на въпросите ни. Кметът на общината Ресми Мурад коментира, че на втори тур избирателите ще гласуват по съвест. „Разбира се, ние имаме нашите предпочитания, но това не е редно да го заявяваме”, казва кметът на Ардино.
24rodopi.com
Снимка: btvnovinite.bg
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.