50 улици в града край Арда ще имат ново осветление по програмата „Региони в растеж”

Спешни мерки за възстановяване на уличното осветление по улиците, където то не работи, взема Община Кърджали, стана ясно на днешното заседание на Общинския съвет.
„До петък съм възложил на колегите да представят спешен авариен план за улиците, по които уличното осветление трябва да бъде възстановено и от понеделник да се започне работа по това”, заяви кметът инж. Хасан Азис в отговор на питане на общинския съветник от Реформаторския блок Радослав Милев за незавидното състояние на осветлението по много улици на града и по селата.
„Получих десетки сигнали за липса на улично осветление, предимно от родители. До мен достигна и подписка, която включва над 200 подписа с основното питане какво прави Общината за възстановяване и поддържане на уличното осветление. Сигнали за същия проблем получих и от селата. Въпросът ми е има ли някой от общината, който проверява къде свети и къде не свети? Защото хората вечер се прибират с начелници /фенерчета – б.р./ по домовете си”, коментира задавайки въпроса си Радослав Милев. „За съжаление трябва да потвърдя това, което казвате. Ако трябва да се направи цялостен анализ, то състоянието е още по-лошо. Длъжници сме на жителите на града и селата”, съгласи се с общинския съветник кметът инж. Хасан Азис. И очерта стъпките, които до този момент е предприела общинската администрация за справяне с проблема.
„По инвестиционната програма за градско възстановяване и развитие по ОП „Региони в растеж” 50 улици са включени специално за възстановяване на осветлението. До февруари-март на 2017 година ще бъдат проведени първите процедури за първите няколко улици, които ще бъдат финансирани по тази инвестиционна програма.
С решение на общинския съвет търсим инвеститор за поставяне на лед осветление в града в рамките на 6 милиона лева. Очакваме да бъде открит и финансовия механизъм по т.нар. норвежки фонд. Това се очаква да стане също през февруари-март следващата година, а ние сме готови с проектите.
Не на последно място сме в процедура за подновяване на уличното осветление с фирмата която трябва да работи”, обясни кметът инж. Хасан Азис. По отношение на уличното осветление по селата, той каза, че по проект там осветлението е подменено, но изпълнението се оказва с много лошо качество и лампите на много места са изгорели. „Възложители на обществената поръчка са от Министерството на енергетиката, уведомихме ги за проблема със специално писмо, но все още нямаме отговор от там”, каза градоначалникът.
Той поднесе своите извинения на жителите на общината, които имат проблеми с уличното осветление и изрази увереност, че в следващите месеци те ще бъдат разрешени.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

15 comments so far,Add yours

  1. Анонимен17/11/16 13:47

    Ами лУбимият ни Хасфалт кока ше го сменяваш бе къмете ? Чопим си кулите ага фърфим на Хърчалито. Е'шшшшш, алоооуу!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен17/11/16 14:20

    Pak na koi firmata ste napravi vremennoto vastanovqvane?Da ne e tazi firma koqto lapna 6cifrenata suma ot minalata godina?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен17/11/16 14:58

    Следващите месеци не са решение на проблема. През зимата уличното осветление е най-много нужно. На ул. "Отец Паисий", в самия център на града и в близост до училище, е тъмно като в рог. И то от няколко години. Единствено Учителския осветява част от улицата :(

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен17/11/16 16:47

    Г-н кмете,да това е добре,а мислите ли да ремонтирате отсечката от светофарите "Веселчане" до Възрожденци.този асвалт е извън всякяква критика,ежедневно си чупим колите.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен17/11/16 17:39

    ул Драва улРуен нямат осветление ходим вече с фенери това е срамно на номера в общината никой не се обажда и жалби подавахме и отговор глас в пустиня.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен17/11/16 17:40

    нека се мине вечер по улиците и се види къде не свети но трябва някой да го направи .

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен17/11/16 18:02

    Ul.Elin Pelin e v placevno sıstoyanie.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен17/11/16 19:02

    Във всяка община има фирми които подържат уличното осветление
    Но когато тези фирми са наш човек става гадно
    Хасан бей нали го знаете това или още не го знаете толкова години
    И часовниците се сменят и сутринта няма да светят
    нали

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен17/11/16 19:03

    Кой часовник да смениме кмете това на подстанциите или нашия и да работиме на осветление през деня с крушки

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен17/11/16 19:03

    от избори не ви остана време за нас народа жалко

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен17/11/16 19:07

    Защо някой не спре някоя сутрин тока на общината и като няма работещ климатик и комп той ще разбере

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен17/11/16 19:08

    до вестник родопи може ли да направите проучване в кои улици свети
    защото в повечето не светят

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен17/11/16 20:06

    Липсата на осветление пречи на пешеходците, а не на хората в колите. Крайно време е управляващите, най-вече Азис, да вземат да ходят и пеша! Така, както са правили някои уважавани кметове в миналото!

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен17/11/16 22:05

    Speshni,speshni ,kolko da sa speshni to mart veche e dulug denia za kvo ni e ,napravo speshni merki za drugata zima, moje i da imate osvetlenie, SPESHNO!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.