Центърът за ранна интервенция в Ардино (ЦРИ) отбеляза Седмицата, посветена на профилактиката на психичното здраве. Събитието се проведе в заседателната зала на общината.
Специалистът Мариана Илиева направи презентация по темата, както и материали за всички участници, с които те индивидуално да оценят своите нива на стрес в рамките на последните шест месеца. Разгледани бяха възможности за преодоляване на синдрома на Бърнаут – т.нар. „Професионално прегаряне”. Акцент бе поставен и на това как този проблем на съвременното ни ежедневие влияе върху ефективното изпълнение на родителските функции.
Като гост-специалисти с богат дългогодишен опит в сферата присъстваха психиатърът д-р Недялка Андреева и психологът Ширин Садък, които активно се включиха и предоставиха ценна информация.
ЦРИ е създаден по проект „Предоставяне на интегрирани социални услуги за устойчиво ранно детско развитие и активно социално включване в община Ардино”.
Гюнер Шюкри

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен28/11/16 12:26

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен28/11/16 14:41

    Чудесна инициатива!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен28/11/16 14:43

    Би било добре всяка една организация да провежда подобни срещи, защото в днешно време редица хора не си обръщат внимание и впоследствие отключват заболявания, които оказват негативно влияние във всичките сфери на личния им живот и най-вече на родителството... Адмирации за община Ардино

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен28/11/16 15:16

    браво! и в Кърджали е добре да има подобни мероприятия.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен28/11/16 15:17

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен28/11/16 16:20

    Смятам, че темата е много полезна, защото не отдавана и аз самата бях в ситуация на тревожност и депресия и това сериозно затрудни да изпълнявам ангажиментите към децата си. отне ми дълго време да се възстановя и отново живота ми да влезе в обичайния ритъм

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен28/11/16 20:44

    И психиатри ни докара местната власт,ейвала!Радвай се народе,докато все още мърдаш.......

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен29/11/16 09:29

    Личи им, че са такива.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.