С камбанен звън, гайди и ръкопляскания изпратиха смолянчани Бисер Киров в последния му път. Поклонението пред певеца започна в 12 часа в неделя в храм „Св.Висарион Смоленски". Опелото извърши  архимандрит Висарион с още четирима свещеници. Кметът Николай Мелемов и съпругата му Валентина се поклониха пред паметта на Бисер Киров и поднесоха съболезнования на семейството му, съобщават колегите от 24smolian.com.
„Той беше човек, който искрено обичаше Родопите. Преди два месеца беше при мен, подари ми дискове, имаше много планове, но за съжаление си отиде. Голям човек, обичан и в България, и по света. Поклон пред паметта му", каза Мелемов.
Председателят на Общинския съвет в Смолян Славка Каменова поднесе съболезнователен адрес на семейството. На опелото присъства и певецът Веселин Маринов, който е бил много близък с Бисер Киров.
Стотици смолянчани се простиха с любимия си композитор, певец и родолюбец. Той бе погребан в родното му Чокманово до гроба на дъщеря му и предците му.
Бисер Киров почина на 6 ноември т.г. в Берлин. Той бе удостоен през 2012 г. от Общинския съвет с най-високото отличие „Почетен гражданин на Смолян". Популярният и обичан изпълнител е изнесъл повече от 4500 концерта в Европа, Америка, Азия, Африка. Четири сезона е бил солист във „Фридрихщадтпалас" - Берлин. В продължение на 18 години е номиниран за най-популярен певец-чужденец в Германия. Като композитор има над 300 свои песни по стихове на български поети. Има издадени 15 големи албума в България, Куба, Германия, Полша, Русия, плочи в Испания и САЩ. Беше назначен за „Посланик на добра воля" на България в Руската федерация.
Поклон пред паметта му!

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.