Сергей Станишев не успя да влезе в затвора в Одрин, за да разговаря с лидера на основната прокюрдска партия в Турция – Демократична партия на народите, Селяхаттин Демирташ (ДПН), съобщават турските медии.
Бившият български премиер, който в качеството си на лидер на ПЕС бе начело на леви депутати от Европарламента и националните парламенти на Австрия, Италия, Франция и Швеция, направи изявление пред одринските журналисти.
Жандармерия блокира днес в 11.30 часа европейските представители на пътя към затвора, където те искаха да се срещнат със задържания Демирташ.
“Той не е изоставен, не е сам, нашето политическо семейство е солидарно с него”, каза Станишев за лежащия в затвора политика. Демирташ и още 9 депутати от ДПН бяха арестувани по-рано през този месец по обвинения в членство и подкрепа на забранената Кюрдска работническа партия.
Станишев подчерта, че “въпреки общите ни интереси – в икономиката и в разрешаването на мигрантската криза, няма да пресечем червената линия на потъпкването на демокрацията и човешките права”. Той осъди опитите на властите в Анкара да извадят ДПН от нормалния политически живот на Турция.
Журналист е попитал Станишев дали е посетил ранените след опита за преврат и близките на загиналите.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

17 comments so far,Add yours

  1. Анонимен21/11/16 20:33

    Eto gi sayuznitsite na DPS- s teroristi! Mqstoto ti e v zatvora, ruski terorist, no ne na poseshtenie, a za postoqnno!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен21/11/16 22:40

    Велика и Нова Турция днес да ни ви е ХАН да си правите каквото искате и да си гаврите с народа така както в България. Добре че не са ва вкарали и вас в затвора за симпатизиране и подпомагване на терористите каква ви партия демирташ бил незнам си кой бил боли ни кура за такива индивиди..АЛЛАХ още много дълги години да даде на Ердоган анджак с него правдата ще възтържествува и народите от мизерията и комунистите да се отърват. .

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен21/11/16 22:58

    Серго серго значи и ти подкрепяш терористите!!!Кьде се вреш в неща ,които главата ти не отбира!лизач на брюкселските задници!!!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен22/11/16 01:05

    Erdogan shte se opravi s vas. Spokoino! Ne odobrqvam mnogo neshta u nego, no v momenta Turcia se nujdae ot takav covek kato nego.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен22/11/16 09:19

    Ako Ahmed Dogan nyamase zabrana za vlizane v Turtsiya i toy stese da bide tam da podkrepya terroristite tova sa BSP i DPS

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен22/11/16 09:42

    ердоган да влезе в българия да изрита комунистите които се целуват с дпс

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен22/11/16 09:49

    Тоя Станишев пък какъв го дири при тоя, какво общо има БСП с ПКК, вече Господарите почнаха да показват пешките си...

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен22/11/16 09:52

    DPS kara horata da glasuvat za chervenite teroristi,no shte doyde den mnogo skupo shte otvovarqt za deystviyata si

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен22/11/16 10:29

    Хей Станишев,вместо със водача на политическото крило на терористите на ПКК в турския град Одрин ела в българския град Кърджьли, ела да подкрепиш бедните, тези които са на ръба на мизерията и глада българи, турци, помаци, цигани. Сергей ти лъжеш, каза че няма да отидеш в ЕП, сега си там, и ти е грижа Демирташ, а не твойте партийни другари турци от България-Семра,Нурай,Салимахмуд,Назми и други. На кой от тях даде рамо? Безсрамна е твойта акция, ти истински социалист ли си? Миризмата като че ли е друга помисли добре!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен22/11/16 11:06

    БАСТА на номенклатурата!
    до кога мили съграждани ще търпим - горчивина, разочарование, безсилие, диктатура, потъпкване на човешки права, унижение, ограбване,

    до кога и отговор не желаем

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен22/11/16 13:05

    КАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ТЕРОРИСТА И КОМУНИСТА ! НИКАКВА! СПРАВКА - ИСТОРИЯТА !

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен22/11/16 13:08

    ВСИЧКИ КОИТО СА УПРАВЛЯВАЛИ БЪЛГАРИЯ ОТ 1990 Г. ДО СЕГА НЯМАТ ПРАВО ПО-ВЕЧЕ ДА ТОРМОЗЯТ НАРОДА И ДА НЕ СА ДОПУСКАТ ДО ВЛАСТА.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен22/11/16 13:25

    до 11:06
    прав си ,за винаги народа трябва да каже НЕ на БСП .

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен22/11/16 16:20

    цели 27 години, а и преди 1989 мночно , друг народ не би издържал, но ние българските граждани сме много издръжлив народ и в тая насока бол доказателства-сган, ограбване, унижение,в.процес, горчивина, разочарование, съсипан български народ/ и на запад и на изток. пълен буламач тюрлюгювеч

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен22/11/16 19:18

    i v BULGARiA sa6to ima mnogo polititsi,koito trqbva da sa v zatvora...dps bsp vsi4ki vatre na toplo....

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен22/11/16 19:47

    stanisev zasto ne hodis na grobovete na uciteli doktori ned sestri izbiti ot teroristi kato toya demirtast

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен22/11/16 22:10

    Stani6ev da si opravi sobstveniq dvor-Evropa e iztakana ot problemi Balgariq da ne govorm - na6iq tragnal da opravq Turciq - apropo kakvo ob6to ima Turciq s Evropa i v chasnost s PES? Aloo Stani Shef!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.