Зам.-министърът на здравеопазването Адам Персенски, който е от ардинското село Жълтуша, е на прицела на прокуратурата за скандала с турските ваксини.
Прокуратурата подготвя обвинение на здравния министър в оставка Петър Москов заради скандала с ваксините, получени от Турция. Той трябва да се яви в столичното следствие в понеделник, съобщиха близки до разследването. Подготвят се обвинения и срещу зам.-министрите Адам Персенски и Бойко Пенков.
По делото вече има един обвинен и това е Росен Алексиев от фирмата за производство на ваксини “Бул Био”.Разследването за бартера на ваксини между България и Турция е от началото на 2016 г. През 2015 г. страната ни получи 100 хил. дози ваксина “Пентаксим” срещу дифтерия, тетанус, коклюш, полиомиелит, хемофилус инфлуенца като дарение. В добавка и ваксина “Еувакс B” срещу хепатит B, която не е позволена у нас. България пък се задължи да дари 5 млн. дози ваксини срещу туберкулоза.
Според неофициална информация, разследващите са проверявали кореспонденция на министъра и заместниците му. За отбелязване е, че на зам.-министър Персенски е иззета не само служебната, но и личната поща. Има съмнения, че именно през нея е минавала информация за ваксините, което само по себе си е скандално.
Адам Персенски, който е бивш директор на болницата в Ардино и собственик на мандра в Жълтуша, стана зам.-министър от квотата на Бойко Борисов „10 мюсюлмани зам.-министри“.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен17/11/16 21:16

    айде, да ги почват един по един и всеки да си получи заслуженото, ама надали...

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен17/11/16 21:36

    Ако тези ваксини се окажат вредни за бебетата, които са ваксинирани, всички начело с Москов трябва да бъдат осъдени на смърт! Стига вече геноцид над българския народ! Стига сте се подигравали с хората! А ако сте навредили на децата ни, живи ще ви одерем, да знаете!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен17/11/16 22:11

    Жив за одиране е първо Бойко Борисов!Той е главният мафиот в държавата! Смятате ли, че може да има далавера в тези ваксини без негово знание и процент! И двете правителства на Борисов са за бесилката!

    ОтговорИзтриване
  4. Prokuraturata da ne se oslushva a da proveri i Djebelskite GERBeri kradci na darva, che stanaha milioneri.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен18/11/16 05:55

    Има Господ,рано или късно всичко се връща и то тъпкано.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен18/11/16 08:38

    22.11 е абсолютно е прав.Правораздавателните и разследващите органи ,колкото повече забавят нещата толково по съучастници стават за хала на държавата .Новата власт ,която очакваме след пресрочните избори ,да прочистят терена във всички държавни институции.Да бъдат ,честни отговорни ,знаещ и и можещи патриоти ,националисти готови да върнат всичко що е окрадено , и виновните ,мутрите ,бандитите на ББ на съд и в затвора .Тогава можем да кажем че има промяна , а не като бб уж да вкара,престъпниците в затвора , акато дойде на власт произведе хиляди като самия себе си да довършат държавата

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен18/11/16 09:10

    Никога не съм го харесвал този министър.Отвратих се от него преди две години как се прегръщаше с Цветанов на площада в гр.Кърджали.А баджанака му Весо раздаваше постове и уволняваше.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен18/11/16 12:34

    Спокойно ще видите промяната пак с ДПС и БСП. Повече ще се краде. Освен Борисов няма кой да ни оправи, колкото и да не ви се вярва.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен18/11/16 13:15

    12.34 часа Най ги обичам такива тъпи тролове като тебе,които повтарят тази мантра - БСП и ДПС крадяли, пък Боъко чист като момина сълза. А бе, тикви прости, как пък един път не се сетихте да попитате вожда си КЪДЕ отидоха 22 милиарда лева заеми, които се взеха през последните две години. КОЙ фалира КТБ всъщност, защото със сигурност не е кабинетът на Орешарски? Защо Бойко не го плюят в медиите на Пеевски? Защо Бойко не дава пукнат лев на общините, които не са герберски? Аз лично мога да задавам цял ден въпроси, ама то е защото не съм сляп фен на ГЕРБ, но не съм и привърженик на БСП, нито на ДПС. Сега обяснихте ли си защо Бойко ви взе за малоумници и реши, че и магаре да предложи за президент ще си го изберете? Добре, че се оказа, че все пак умните са били повече от овцете, та го спряха навреме това магаре.
    Аз едно искам и хич не ме интересува кой ще управлява-да има работеща икономика, да се открият работни места и нашите сънародници да се завърнат в страната! Ако работят всички политици заедно за тези цели, изобщо не ме интересува кой ще ми е премиер и кой президент.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен18/11/16 19:45

    Браво 13.15 това е позиция а не тъпи писания от малоумни партийни мишоци, които колкото ги мачкат толкова по вече викат за партийните си вождове и централи. Боси са като галош, но те си знаят тяхното. Било ми ГЕРБ, ДПС, БСП, ДОСТ, а да не говорим за наречени патриоти, че ми се пикае.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен18/11/16 21:13

    Съби Узунов ще е новия Министър Председател в служебното правителство.Успех Съби

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.