Социолозите подведоха всички на тези избори, заяви пред Българското национално радио Илхан Андай от 24rodopi.com. Те подведоха всички, а в нощта на изборите се държаха като победители, отбеляза той и направи връзка с отказа на Лютви Местан да се кандидатира за президент и ранното обявяване на подкрепа за кандидата на ГЕРБ.
„ДОСТ сбъркаха. Те имаха за цел, а и имаше такова решение, Лютви Местан да е техният кандидат за президент и на първи тур да отнемат електорална маса от ДПС, а на втория тур да подкрепят Цачева. С това, което направиха, обаче те повече навредиха, отколкото помогнаха на ГЕРБ. Дори Патриотите получиха два-три процента отгоре, като умно яхнаха лексиката "Гласувате за Цачева, получавате Местан и Ердоган", коментира Андай.
Той отбеляза, че в смесените региони партията ДПС категорично е победила ДОСТ. „За ДПС това беше задача №1 на тези избори. Единствено по-интересно беше в Джебел, където има структури на ДОСТ и кметът вече е от ДОСТ, но и там резултатите са 2140 на 1960 в полза на ДПС, като голяма част от гласовете за Цачева са от електората на ГЕРБ в тази община“, каза журналистът.
Андай прогнозира, че ако на следващите избори, вероятно предсрочни за Народно събрание, ДПС не мобилизира електорална маса от 350-400 000, партията вече няма да има онази цена, за която се говореше, че са балансьор и без тях не може да се направи правителство“, коментира Андай и подчерта, че след първия тур на президентските избори Патриотите имат по-голяма стойност и тежест от ДПС, по-търсени и по-желани са от щабовете за втория тур.
24rodopi.com
На снимката: ДОСТ помогна на Цецка Цачева да спечели 12 000 гласа в Турция, но пък ДПС взе 15 200 гласа, а Патриотите постигнаха рекорден резултат, плашейки избирателите в България с Местан и Ердоган

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. Анонимен8/11/16 09:52

    Напълно сте прав господин Андай местан и дост на себе си не могат да помогнат а камо ли на гроб

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен8/11/16 10:11

    И да се плашат и да не се плашат турците са една реалност в България. Недейте пришпорва коня към користните си цели и да си правите трибуни с болните си комунистически глави.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен8/11/16 11:01

    Съжалявам, няма да подкрепя Цачева, при положение, че Местан отново ви подаде ръка.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен8/11/16 11:31

    До 11.01: Ти никога не си подкрепял Демокрацията! Ти си просто един жалък депесар, подкрепящ червените престъпници! Но вече оредявате, не го ли разбра?!?!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен8/11/16 11:48

    İNTERESEN FTORİ TUR BALGÖÇ İ NASİONALİSTİTE ZAEDNO ZAKANDİDATA NA GERB

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен8/11/16 12:03

    Националистите трябва да благодарят и да си платят вересиите си на стойност към 1.600.000 лева който е дадено за учредяването ПП АТКА от ДС Агента Меди Доганов.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен8/11/16 13:13

    До 8/11/16 12:03
    Предпочитам българския гражданин Ахмед Доган пред ислямиста Ердоган!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен8/11/16 13:52

    ТОЗИ ПЪТ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА РУМЕН РАДЕВ НА БАЛОТАЖА,ЗАЩОТО партия ДОСТ раздели турците в Българи,така и в Турция.

    BU KEZ GERÇEKTEN OYUM RUMEN RADEVE GİDECEK. DOST PARTİSİ DÜŞMAN ÇIKTI YAV.TÜRKLERİ BÖLEN BİR PARTİYE NASIL OY VERİLİR YA

    BU PAZAR OYLAR RUMEN RADEVE GİDECEK.BÖLÜNMEYE KARŞIYIZ KARDEŞİM.BİRLİK OLALIM DİRİ OLALIM BİR OLALIM. ÖZGÜR OLALIM

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен8/11/16 14:14

    Доган е истинския български патриот ,български националист и радетел за българскта национална сигурност. Борисов Местан и Ердоган са не съизмерими с такъв национален политически капитал.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен8/11/16 14:30

    BU PAZAR OYLAR RUMEN RADEVE GİDECEK.BÖLÜNMEYE KARŞIYIZ KARDEŞİM.BİRLİK OLALIM DİRİ OLALIM BİR OLALIM. ÖZGÜR OLALIM

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен8/11/16 14:36

    Доган е истинския български патриот ,български националист и радетел за българскта национална сигурност. Борисов Местан и Ердоган са не съизмерими с такъв национален политически капитал.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен8/11/16 18:46

    Б.+Е. +М. до никъде

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен8/11/16 23:01

    Какъв български патриот е Ахмет Доган? Той никога не напуска Софийските сараи, защо и от кого се страхува? Патриот които се крие от хората и не иска да е сред обикновения български народ какъв патриот е?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.