Единадесетокласничката Супита Шенкова е новият председател на Ученическия парламент при СУ „Петко Рачов Славейков". Такова е решението на всички ученици от 7 до 12 клас, гласували на проведеното отчетно-изборно събрание.
По трима представители от всяка паралелка присъстваха на т.нар. „ученически парламентарни избори".
Събранието стартира с отчет на досегашния председател Стиляна Аврамова от 11"б" клас за свършената работа през изминалата една година. Въпреки краткото време на управление Стиляна изреди многобройните успехи на Ученическия парламент, проведените благотворителни инициативи, ученически мероприятия и най-вече може би най-добрите „Даскеер"-и на всички времена.
След това тя представи и двете кандидатки за позицията „председател на УП" – Супита Шенкова от 11 „в" и Полина Георгиева от 10"б" клас. И двете имаха възможност да представят своята платформа и виждането си как трябва да се управлява и да функционира ученическата институция, която в „Славейков" е със завидна самостоятелност.
След изказванията на кандидатите изненадващо от публиката се изправи Берк Асенов от 11"а" клас и под звуците на мелодията от „Междузвездни войни" се отправи към сцената. Оттам обяви, че се готви преврат и революция, за да бъде властта в ръцете на народа и да се постигат истински успехи. Усмивката на чаровния Берк и преднамерено му театралното поведение бързо разчупиха обстановката и всички усетиха шегата в изпълнението му. Смях и забава донесе появата му, докато предстоеше сериозното решение.
Представени бяха и кандидатите за другите ръководни позиции в рамките на Ученическия парламент. Най-много мераклии имаше в категорията „отговорник за спортните дейности" – цели четирима.
След проведеното с интегрална бюлетина гласуване бе обявен и резултатът. Новото управление на УП се състои от: Супита Шенкова – председател, Демет Джамбазова от 9"а" клас – заместник-председател, Симона Калекова /10"б"/ и Николина Хаджиева /10"в"/ в екип – отговорник за културните дейности, Баръш Бахри /9"г"/ - отговорник за спортните дейности, Стамен Сарчев /10"а"/ - отговорник за медийния център, Ребека Гаджева /10"в"/ - отговорник за връзките с обществеността.
Новият председател обяви събрание на новоизбраното ръководство още на следващия ден преди часовете, а фактическото встъпване в длъжност ще бъде през месец февруари 2017 година, когато ще се проведат наградите „Даскеер".
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен25/11/16 22:24

    Всичко е нагласено!!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен26/11/16 13:01

    Da trenirat za mesten referendum za finanovo i politicheski nezavisim region ot Sofia, za mestno samoupravlenie i samoizdrajka. Niama polza da izdarjame debelata sofiiska administracia.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.