9 ноември, сряда. Предупрежденията са за проливни дъждове над Кърджали в следобедните часове. Прогнозата не греши. Над областния град се изсипват 90 литра на квадратен метър. В рамките на 40 минути градът буквално се превръща в езеро. Под вода са улици, булеварди, паркинги. Десетки автомобили закъсват и биват зарязани от собствениците. На места водата ги покрива. Сигналите са десетки, екипи на пожарната летят, за да отводняват. „Ще ви изпратим помощ, единствено ако се нуждаете от евакуация или е застрашен животът ви. Всички екипи са по спешни сигнали”, отговаря оператор от 112 на поредния сигнал…
 „20 и кусур се изтипосали на изборите президенти да стават. Над 20! Всеки иска политик да става. Тук един дъжд ни удави. От двете страни на Арда текат още две реки. Толкова ли не
успяха да измислят един канал и водата да влиза в реката? Всеки път едно и също, при всеки сериозен дъжд! А пълно политици и разбирачи от всичко, един да се бе хванал да изчисти шахтите”, нарежда таксиметров шофьор, качил трима клиенти за три различни адреса, защото свободни коли просто няма. Колата му пъпли едва-едва, част от върволица автомобили, съставляващи дълъг керван от почти километър. Преминава бавно покрай лека кола, влязла в канавка…
Дъждът спира, след още три часа водата се е отекла. Остават щетите, за сметка на потърпевшите.
Поуки няма. Превенцията се свежда единствено до периодични „работни съвещания” на различни „щабове”. И така до следващия порой, следващото снежно бедствие за сметка единствено на потърпевшите. Псувните поне са безплатни.
24rodopi.com
20 месеца след ада: Страх при всеки дъжд и една молитва - за мека зима
Четете тук
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен19/11/16 13:11

    :-):-):-):-)gotina reklama na tehnomarketa :-):-):-):-)

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен19/11/16 13:16

    Auuu, nekoi si zabravil pojarnia kran otvoren...:-)

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен19/11/16 17:44

    За капак на всичко и светофарите изключиха малоумниците.Че задръстването се превърна в тапа.Поне по един катаджия да бяха сложили на трите кръстовища в града ,след като от полицията разпоредиха да спрат светофарите.До киното тапа ,Възрожденци на новият мост тапа и Веселчани кръстовището тапа.А катаджиите си седяха на сухо в колите и си цъкаха по телефоните.Иначе кризисни щабове дал Бог ,но на сухо пред камината и четат родопо24 за да се информират за обстановката в града ни по време на потопа.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен20/11/16 09:48

    kato ima nekompetentni injeneri v obshtinata taka shte e. osven da se podmazvat na vishestoqshtite i da prikazvat sladko i mazno te drugo ne umeqt. pri sledvasht potop moje i da ima udaveni.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен20/11/16 14:59

    В общината се прескачат около 300 души,половината от които не вършат нищо.Града е в окаяно състояние.Разбити улици и тротоари,мръсотия навсякъде,неработещо улично осветление,коли паркирани ма забранени места?

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен21/11/16 08:12

    Кво се жалвате бе, имате най добрият кмет, най светлият и най чистият град.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.