Обява за работа в областен родопски град. Позицията е за офис организатор във фирма за преводи и легализация…
„Отидох на интервю за работата. Обясниха ми в какво се състои. Но това, което отсъстваше в самата обява, бе че трябва да бъда и туристически гид по съвместимост. Причината бе, че фирмата се занимава и с туроператорска дейност. Трябва да развеждам из региона групи, като не е изключено да отсъствам и с дни. „Атрактивното” заплащане, което ми предложиха, бе в размер на 450 лева. „Чисти разбира се!”, великодушно изрекоха. Това май са хора, които умишлено бягат от реалността или просто чакат най-закъсалия да им върже. Въпрос на регион, бизнес и отношение. Обидно. Максимум изисквания за минимум разход”.   
Разказът е на млада родопчанка. Една от хилядите, на които животът в планината предлага вместо кариера криворазбрана капиталистическа ангария.
Бизнесът страда, изнемогва от липсата на кадри.
Нивото на заплащане в Родопите е едно от най-ниските в страната, респективно в цяла Европа.
Бизнесът реве за подготовката на кадрите и образователното ниво, с което е принуден да набира служители.
450 лева срещу предложение от 700 евро в най-нископлатените ниши в икономиките на развитите страни в ЕС.
Всеки реве и страда, а растежът в икономически план се движи като куцо магаре пред мост.
24rodopi.com
Четете по темата днес в 24rodopi.com
Работа има и за бежанците - реквием за един бачкатор?
Бизнесът реве за кадри, а шивачка „пее” за 2 лв. на час
Пълно с обяви за работа, а безработицата е висока?

Пак старото „Ние се правим, че работим, а те…, че ни плащат”
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен12/11/16 12:01

    Tova sigurno e bilo dlajnostnata harakteristika na prokuror ili sadia?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен12/11/16 15:55

    Това наречено "атрактивно заплащане" е нова порода куче, което пази и застрахова бизнеса. Дайте на хората европейски заплати, пък може и да не са атрактивни! За всичко са виновни управниците. Разглезиха бизнеса до няма къде. Видите ли какво те щели да откриват нови работни места, за сметка надница и залъка на българския народ. Плащайте подобаващо труда на хората, пък ако искате да се развивате като милионери и мултимилионери вземете си кредити и си ги плащахте заедно с правнуците 150 години. Грешната политика да правят едни богати а други рая е дошло до гушата на хората. Как пък нямат угризение на съвестта от това, че пропъдиха стотици хиляди млади хора по света?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.