Мъж се опита да убеди магистратите в Кърджали, че е успял да извади шофьорска книжка докато е бил на… 10 години. На 15 пък Р.Т. вече имал и категория С. Небивалата история стана достояние на съда в Кърджали, след като 28-годишният пловдивчанин представил фалшиво свидетелство за управление на МПС при проверка на ГКПП „Маказа”. Р.Т. подал на служителите неистинска шофьорска книжка, „издадена” в Италия, разкриха пред 24rodopi.com адвокати. Направената проверка доказала съмненията на униформените за истинността на документа.
Пред съда Р.Т. заявил, че карал шофьорски курсове в Италия, които били на турски език и така мъжът успял да ги издържи. В документа обаче било посочено, че с категория А и В мъжът се сдобил през 1998 година, а с С през 2003 г., тоест когато е бил на 10 и 15 години.
След като казусът на пловдивчанина бе разгледан на две инстанции, Р.Т. си тръгна от Кърджали с 3-месечна условна присъда с 3-годишен изпитателен срок.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен8/12/16 16:17

    Седемстотин лева ще е глобата за превишаване с над 50 км/ч на разрешената скорост за движение в населените места, а извън населени места е 600 лева. Това са най-високите глоби за обикновените шофьори в промените на Закона за движение по пътищата, които бяха приети окончателно от парламента. При превоз на опасни товари или обществен транспорт глобата е 1000 лв.

    Въвежда се и ново наказание - дерегистрацията на автомобил, когато е шофиран от собственика му след употреба на алкохол, без книжка или при отказ от съдействие в определени ситуации. Това означава, че се свалят номерата и регистрацията на превозното средство от 6 месеца до 12 месеца.

    "След изтичане на този срок трябва да се започне наново регистрацията на самия автомобил", обясни депутатът от РБ и председател на Комисията по тран
    спорт Настимир Ананиев. Той обясни, че това става при 3 хипотези - когато се кара без шофьорска книжка, с алкохол в кръвта 0.5 промила на 1000 или когато бъде отказано тестването с техническо средство за алкохол или за наркотични вещества и техните аналози. Когато се дерегистрира, автомобилът се сваля от цялата система на МВР и след като изтече наказателният срок, се започва процедура като при регистриране на нов автомобил.

    Новите шофьори ще получават 2/3 от максималния брой контролни точки, а оставащите 1/3 контролни точки ще им прибавят след придобиване на 24 месеца стаж. До сега всички водачи имаха по 39 точки. Стажът като водач се зачита от датата на връчване на свидетелството за управление на моторно превозно средство. Времето, при което водачът е бил лишен от правото да управлява моторно превозно средство, не се зачита за стаж.

    Службите няма да допускат управлението на моторно превозно средство от водач, който няма съответната категория, забранено му е да управлява МПС, или е употребил алкохол с концентрация в кръвта от 0,5 промила или наркотици. Тези които откажат да бъдат проверени за алкохол или дрога на място, или откажат кръвен тест, също ще бъдат сваляни от колите.

    Водачите с алкохол в кръвта над 0,5 до 0,8 промила ще остават без книжки за 6-месечен срок. Между 0,8 промила и 1,2 промила алкохол в кръвта книжката ще се взима за срок от 12 месеца и глоба 1000 лв. При повторно нарушение книжката ще се отнема за срок до три години, а глобата става от 1000 до 2000 лв. При отказ за проверка за алкохол лишаване от правоспособност може да стигне до 2 години, а глобата до 2000 лв.

    С лишаване от право да управлява МПС за срок от 3 месеца и глоба 1000 лв ще се наказва водач, който се движи в платното за насрещното движение по автомагистрала или скоростен път. При повторно нарушение книжката ще се взима за срок от 6 месеца, а глобата става 4000 лева.

    3000 лв е глобата за участници или организатори на нерегламентирани състезания по пътищата за обществено ползване. За повторно нарушение наказанието е лишаване от право да се управлява МПС за срок от 3 години и глоба 5000 лева.

    Глобата за неправилно паркиране ще бъде считана за връчена след като се залепи на самото МПС.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.