Народният представител, който бе върнат от ГКПП „Капъ куле“ на 11 ноември, е попаднал в забранителен списък на Турция по донос на друг български депутат, който е независим.
„В доносите на независимия депутат е посочено, че колегата му застрашава националната сигурност. Посочени са и примери за действия, по-скоро изказвания, с които той ставал опасен за Турция“, разкриха пред 24rodopi.com турски източници.
В групата на върнатия от границата народен представител също смятат, че доносът идва от независим депутат. Същият бил обиден, че неотдавна бил свален от важен парламентарен пост, а мястото му заел именно човекът, който в началото на ноември попаднал в забранителния списък.
85 на сто от присъстващите в него се занимават с политика. 11 лица пък са включени като бивши служители в дружество, което е свързано с ислямския проповедник Фетхуллах Гюлен. 3-ма от тях са от Кърджалийско – И. К. от Чорбаджийско, К. Б. от Черноочене и С. А. от Кърджали. Те са сочени за „гюленисти“. Странното е, че в списъка не фигурира двойният гражданин З. Х, който бе засечен да агитира населението в кърджалийски села срещу Реджеп Тайип Ердоган, за което има и аудиозаписи.
Има списък с български граждани, на които е наложена забрана за влизане в Турция. Това става ясно от официално писмо на Анкара, което вече е на бюрото на председателя на Народното събрание Цецка Цачева, разкриха за 24rodopi.com отлично осведомени източници. В списъка фигурират политици, бизнесмени, общественици, това пък разкриха пред 24rodopi.com турски източници.
Припомняме, че запитването към официалните турски власти от наша страна било отправено във връзка със скандалното връщане на български депутат от ГКПП „Капъ куле“ на 11 ноември. Той тръгнал за южната ни съседка, като пътуването му било свързано с балотажа на президентските избори на 13 май. В петъчният ден на турската граница обаче му бил връчен формуляр, в който било записано, че му е забранено да влиза в Турция. В документа не ставало ясно защо му е наложена такава мярка.
Народният представител не е получил отговор и от служебните лица на граничния пункт.
Причините за мярката не се посочвали и в писмото-отговор от Анкара.
Ръководството на Народното събрание чрез Министерството на външните работи и българския посланик в Анкара, се обърнало към турското външно министерство. Отговорът, че депутатът няма право да пътува в Турция, защото фигурира в така нар. „забранителен списък“, е от турското вътрешно министерство и е предаден в парламента по същия етапен ред.
Както вече 24rodopi.com писа, скандалът влезе и в турския парламент. Депутат на най-голямата опозиционна сила в Меджлиса – Републиканската народна партия (CHP), е отправил парламентарно питане към министрите на вътрешните и външни работи. Защо народен представител от българския парламент не е допуснат да влезе в Турция – този въпрос, пита турският депутат. Все още няма отговор на питането му.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен16/12/16 10:21

    Кажете му името бе! Ходжата-шофьор Шабанали

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен16/12/16 11:52

    Amsalak takiv K. B. pishe ot Cernoocene ne pise S.B

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен16/12/16 13:35

    Tova e izmislica.
    Nema fakti, nema dokazatelstva.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен16/12/16 13:36

    Кой ще етози И. К от Чорбаджийско?

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен16/12/16 21:02

    za gospodata ot DPS taka shte e veche vrashtane ot granitsata

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен16/12/16 23:07

    Koyto vliza v Tursia moje vece dane izliza ima takiva dva kmeta

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен17/12/16 06:58

    Това не е нищо ДАНС е почнал да следи всички кметове зам кметове на общини и общинските председатели които се фукат с нови коли и многото си жилища
    започна да става интересно ОКТОПОД СЕРИЯ Х ПОЧНА СЕ

    ОтговорИзтриване
  8. PO SKORO PO DONOS NA SETRELIYATA OT SDRUJENIE ALTAY. SETRELIYATA UVEDOMI VSICHKI OTGOVORNI INSTITUCII ZA GAVRATA S DUSHEVNOSTTA NA TURCITE V BG. SETRELIYATA VINAGI RABOTI SISTEMATICHNO ITOCHNO. I DRUGI TURKO-PRODAJNICI SHTE BADAT VARNATI OT GRANICATA. I NE DAMO DEPUTATI NO I BIZNESMENI KATO TUTUNEVIYA KOMUNIST OT PARVOMAY. EL HAK.

    ОтговорИзтриване
  9. ЗАБРАНА ЗА ВСИЧКИ СЛУГИ НА РУСКАТА ПОДЛОГА ДОГАН !

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен10/2/17 23:21

    Не мога да разбера защо все още пускат от капъкуле ДПС арите, те подкрепят русофилския Доган неверника,,

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.