Общински съвет-Крумовград проведе  последното за годината заседание. Акценти в сесията бяха Актуализация на бюджета на община Крумовград за 2016 г., одобряване на план-сметка за необходимите приходи и разходи за сметосъбиране, сметоизвозване, почистване на територии за обществено ползване, транспортиране на битови отпадъци до депо и определяне на такса битови отпадъци за 2017 г. и отпускане на безвъзмездна финансова помощ на община Хитрино от бюджета на община Крумовград.
Общинските съветници взеха решение да бъдат осигурени средства в размер на 124 619 хил.лв. в разчета за капиталови разходи за изграждане на улица с дължина 326 м в бившия казармено-жилищен район, която ще обслужва новообразуваните 6 имота, единият от които на  фирма „Теклас-България" АД, закупила терен и започваща производствена дейност още през м.март  2017 г. Общата сума за реализиране на проекта е 285 780 лв., като разликата ще бъде осигурена с бюджета на общината за 2017 г.
Одобрена бе план-сметката за необходимите приходи и разходи за услугите по сметосъбиране, сметоизвозване, поддържане чистотата на териториите  за обществено ползване, транспортиране на битови отпадъци до депо и определяне на такса битови отпадъци за 2017 г. От 10 поредни години промила за такса-смет за гражданите  от общината не е увеличаван, и в рамките на този период, такса-смет за фирмите в община Крумовград  е намалена на 2 пъти с по 0,5 промила.
В дневния ред на заседанието особено място зае поредният жест на доброта и съпричастност, който и този път ни обедини около каузата – да подадем ръка за помощ на пострадалите наши сънародници от община Хитрино. Общинските съветници гласуваха да бъде отпусната безвъзмездна финансова помощ в размер на 3 хил.лева. Към тази сума по набирателната сметка за пострадалите от Хитрино, община Крумовград е превела и сумата от 10 550 лв. събрани от кметове и кметски наместници, от общински съветници, служители на администрацията, от граждани и от благотворителни инициативи.
„Жителите на община Крумовград не останаха безучастни към неволите на изпадналите в беда и този път и са убедени, че заедно могат, така както го доказват през последните години с инициативи. Те безрезервно откликват на такива каузи, за което им благодаря от все сърце. Пред прага на новата 2017 г. нека си пожелаем да не се случват повече такива трагедии! Нека бъдем здрави, да ставаме все по-добри, да носим в себе си борбения дух за по-добро бъдеще. Нека бъде мирна, благодатна и щастлива за всички новата 2017 г.!", сподели кметът на общината Себихан Мехмед.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен29/12/16 11:39

    А какво са пожелали хората от селата аджаба на които даже пътищата им не са изчистени от снега.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен30/12/16 06:52

    Къде видя сняг ??

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.