Учители от Електрониката в Кърджали участваха в международна конференция на партньорската мрежа EcoMediaEurope „Иновативни стратегии в образователните дейности“. Тя се проведе в румънския град Яш и бе организирана от факултета „Компютърни науки“ към университет „Александру Йоан Куза“ и от Инспектората на образованието, под патронажа на кмета на град Яш - Михай Чирика. Специален гост бе министърът на образованието и науката в Румъния. Във форума взеха участие учители и учени от образователни институции в Австрия, България, Германия, Гърция, Исландия, Латвия, Англия, Норвегия, Полша, Молдова, Шотландия и Румъния. Пет учители от ПГЕЕ „Капитан Петко войвода“ представиха България, като в събитието се включи и директорът  на професионалната гимназия Таня Тюркеджиева.
Образователната мрежа ЕcoMEDIAЕurope е финансирна от Европейската комисия и обединява 30 институции от 26 европейски държави. ПГЕЕ „Капитан Петко войвода“ е активен член на мрежата от 2012 година. Участието на българската група е финансирано по проект „Съвременни европейски форми и технологии в обучението“ по Ключова дейност 1 на програма „Еразъм +“. Тази година като членове на Управителния съвет бяха избрани от българското представителство инж. Антоанета Сендова и Юлия Ковачева, които ще координират дейностите по eTwinning и програма „Еразъм +“ между партньорите.
Програмата на  работния форум включваше пленарни сесии и дискусионни панели, разпределени в рамките на пет дни, с основен фокус професионалното образование в Европа. Изявени експерти представиха най-новите тенденции и иновации в областта на електронното обучение. Представени бяха възможностите на програмен продукт AUTODESK като ITинструмент за модерно професионално обучение и различни методи за уеб базирано обучение.

В рамките на конференцията бе стартиран и нов българо-австрийски проект в платформата на eTwinning. Партньори по проекта са ПГЕЕ“ Капитан Петко войвода“ - Кърджали и Bundeshandelsschule und Bundeshandelsakademie в гр. Линз, Австрия. За първи път по време на конференция бе реализирано Live събитие чрез платформата на еTwinning, което даде възможност на лица, неприсъстващи на конференцията в град Яш, да проследят работата на форума виртуално. 
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен6/12/16 12:27

    Po pluvane v otkriti i zakriti vodi li? Po vodno spasiavane li?! Po voden transport li?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.