Пореден бомбен атентат разтърси тази сутрин Турция. По последни данни убитите са 13, а ранените - 48 души, съобщи Си Ен Ен, позовавайки се на турските сили за сигурност.
Този път терористичната атака е в град Кайсери в централната част на страната. Това е родното място на бившия президент на Турция Абдуллах Гюл, пише КлубZ.
Автобус, превозващ военни, бе взривен в района на университета Ерджийес, който е в центъра на града. По данни на полицията може да има и цивилни пострадали. По всяка вероятност взривът е предизвикан от кола, натъпкана с експлозиви. Бомбата е била задействана с дистанционно, гласи първоначалната версия на разследващите. 
Миналата събота в Истанбул беше извършен атентат също с кола бомба.
На мястото на взрива в Кайсери са изпратени много линейки и пожарни. Самият град е важен търговски и икономически център, посещава се от чуждестранни бизнесмени, а университетът, до който бе извършен атентата, е един от най-престижните в Турция. Там учат и много чужденци, припомня БНР.
Терористичната атака става часове преди планирано посещение в град Коня на премиера на Турция Бинали Йълдъръм. Той трябваше да участва в тържествата по случай годишнината от смъртта на философа Мевляна. Взривът е станал точно преди Йълдъръм да се качи на самолета, твърдят местните медии. 
Снимка: в. "Хюрриет"

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен17/12/16 12:21

    Време е Ердоган да нахлуе в северен Ирак и да избие терористите

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен17/12/16 12:28

    Ne sa policai a sa voynitsi koito izlizat na gradska otpuska. Premiera imashe programa v Konya a ne v Kayseri.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен17/12/16 19:08

    Sardechni saboleznovania Turkiye!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен18/12/16 20:41

    Нашите съболезнования от България ,Allah şehidlerimize rahmet eylesin, yakınlarına sabır ver allahım,,elbette büyük Türkiye bu zor döneminde atlatacak, ve şu teroristlerin kökünü kurutacaktır,40 yıldır Kürtler Türkiye'yi sırtından hançerliyor, lanet olsun böyle bir hayin bir ırka,, aslında rahmetli sn. Saddam Hüseyin bu aşağılık Kürtleri zehirli bombayla öldürmekle haklıymış,,

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.