По обвинителни актове на Районна прокуратура-Кърджали са осъдени двама мъже за извършени кражби при опасен рецидив, съобщиха от Апелативна прокуратура.
Петко Д., на 37 г., е признат за виновен за това, че на 10 април 2016 г. в Кърджали влязъл в жилището на 72-годишната С.В., която трудно се придвижвала, и отнел 360 лева. Сумата, получена като пенсия, жената държала в портмоне. Петко Д. познавал пострадалата жена от няколко години. Често гостувал в дома й и помагал при закупуването на хранителни продукти. Знаел, че жената оставяла входната врата жилището си  отключена, за да я посещават децата й. На 9 април 2016 г. на Петко Д. се обадил негов познат и му поставил срок от един ден, за да му върне дадени като заем 200 лева. В ранните часове на следващата сутрин Петко Д. влязъл в жилището на пострадалата и взел сумата от 360 лева. Той върнал 200 лева на кредитора , а останалите 160 лв. похарчил за лични нужди.Районен съд-Кърджали е осъдил Петко Д. на 16 месеца лишаване от свобода при първоначален „строг“ режим. Той има и предишни осъждания.
По обвинителен акт на Районна прокуратура-Кърджали е осъден и Рафет М., на 21 г., за това, че през периода от 22.05.2016 г. до 1.06.2016 г. в гр.Кърджали, в условията на продължавано престъпление, отнел чужди движими вещи-авточасти на обща стойност 578 лв., от владението на собственикът им, който притежавал сервиз за ремонт на автомобили в гр. Кърджали. Рафет М. има и предишни присъди. Районен съд-Кърджали му е наложил наказание от една година и четири месеца лишаване от свобода при първоначален “строг” режим.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен3/12/16 13:14

    Това за политиците и бизнесмените защо не редактирахте?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен5/12/16 18:38

    Заглавието казва, че пише за Айше, в текста гледаш пише за Асан. Алооо, редакията на колко мастики сте.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.