Учениците и учителите от ПГЕЕ „Капитан Петко войвода" тържествено отбелязаха патронния  празник на училището. Официални гости на тържеството бяха представители на Обществения съвет на ПГЕЕ - Альоша Синабов, председател на Стопанската камара, Елена Димитрова, старши експерт в РУО и Мария Дамянова.
В словото си по случай празника директорът на гимназията Таня Тюркеджиева поздрави всички присъстващи, представи постиженията на училището през изминалата година и пожела на учениците и учителите нови успехи и предизвикателства и да бъдат достойни наследници на своя патрон.
Альоша Синабов връчи сертификатите за успешно приключено практическо обучение на участниците в проект „Европейско сътрудничество за професионално развитие", финансиран по програма „Еразъм+", които през месец юли проведоха триседмична производствена практика в Австрия. В началото на месеца гимназията беше отличена със сертификат и плакет за цялостно качествено изпълнение на проекта от Центъра за развитие на човешките ресурси, което беше още един повод за гордост на участниците в него.
В седмицата преди празника във фоайето на училището се представяха филми и мултимедийни презентации за живота и делото на Капитан Петко войвода. Организирани бяха спортни състезания между класовете. На тържеството се връчиха наградите на победителите в тях.
Музикален поздрав към гимназистите  по повод празника отправиха студенти от филиала на Пловдивския университет в Кърджали, ръководени от асистент Светла Дамакова – член на училищния съвет по проект „Твоят час".
След тържеството учениците и техните преподаватели проведоха традиционното шествие  по булевард „България" към паметника на войводата под звуците на духовия оркестър на община Кърджали. Съвместно с Областната управа, Тракийското дружество „Димитър Маджаров" и Народното читалище „Тракия-2009", поднесоха венци и цветя пред паметника на Капитан Петко войвода.
24rodopi.com 

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.