Причината за смъртта на 2-годишното момченце, за което първоначално се твърдеше, че е на 3 години, от село Николово, е системно изтощение и глад. Аутопсията показала, че детето имало множество хронични заболявания, нефункциониращи бъбреци, трайно обездвижване на ставите и тежък дерматит с почти свлечена кожа на места по тялото, съобщи тази сутрин БТВ.
Както вече 24rodopi.com писа, момченце, записано при джипи в Кърджали, е било докарано мъртво в хасковската болница в четвъртък. То било транспортирано по спешност с линейка, повикана от родителите, след като установили, че е почти бездиханно.
„Детето беше лекувано в болница, но след куп изследвания, лекарите не успяха да установят какво му е. В сряда Теди беше добре, усмихваше се от сърце, а родителите му, които не са от малцинствата, а православни християни, даваха всичко от себе си, за да се оправи. В 4 часа сутринта в четвъртък на детето му стана лошо и веднага бе викната линейка, но никой нищо не успя да направи. Детето почина заради това, че лекарите не успяха да разберат какво му има“, съобщи пред 24rodopi.com близък до семейството на малкия Теди.
Според съдебния лекар д-р Христо Еленски обаче момченцето било системно недохранено и лошо отглеждано. Умряло е от общо изтощение и глад. На две години то е тежало 9 килограма и заради тежките увреждания по ставите, вероятно никога не е прохождало.
Случаят вече се разследва от полицията.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

11 comments so far,Add yours

  1. Анонимен9/12/16 11:37

    какво значи " а родителите му, които не са от малцинствата, а православни християни".........?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен9/12/16 12:08

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен9/12/16 12:42

    Те православните християни вече отдавна са малцинство. Освен това вероятно става въпрос за родители с психични проблеми. Не ми се вярва нормални хора, от която и да било религия, да допуснат детето им да стигне до такова състояние.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен9/12/16 13:49

    Душичката му е намерила покой...нека почива в мир

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен9/12/16 14:49

    Малцинство-мнозинство стигнахме до това ниво,а в парламента кюфтетата ги плюскат задружно.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен9/12/16 19:18

    нека душата му намери покой,а другите те си знаят

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен9/12/16 19:52

    Аз като близка на семейството мога да кажа, че детето е единствено за майката, която е на 45 г. и бдеше над него като орлица. Ако познавахте роднините ми, или бяхте на погребението нямаше да вярвате на глупости. Целия този измислен сценарий е да се защитят лекарите, защото в тази държава осъден лекар няма! Но и те имат деца....и журналистите също! На никой не пожелавам да изпита скръбта на родителите, така че, бъдете хора и имайте милост към страданието на близките на Теодор!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен9/12/16 22:33

    Да почива в мир невинната душица

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен9/12/16 23:41

    Да почива в мир.Никой лекар няма да каже че грешката е на някой колега разбирасе че ще хвърли топката върху родители близки и т.н.т

    ОтговорИзтриване
  10. KADE E DARJAVATA KADE E DARJAVATA?? TOVA DETE ZASHTO NE E IZZETO OT TEZI RODITELI?? KADE E DARJAVATA BULGARIA???

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен10/12/16 07:33

    - Може ли 4 месеца да се ходи по лекари и да не се открие проблемът на малкото детенце, а сега медии, следствена полиция и прокуратура са се задействали, за да търсят виновните лица и да ги накажат? Къде бяха тези органи, когато детето боледуваше и отпадаше , защо не се задействаха медиите , за да съдействат за лечението на детенцето? А сега, когато родителите са потънали в мъка, търсят като лешояди сензации и тръбят наляво, надясно -врели, некипели. Даже и скръбта на родителите не ги спира, за да нахлуят като хуни в дома на детето и да снимат навсякъде,
    Прокуратурата била образувала досъдебно производство срещу неизвестен извършител....
    Чета в коментариите: "Кой, ако не родителите, са виновни за кончината на детето?"
    Аз пък питам: - Защо и как така 4-5 месеца не се откри от какво е болно детето, което непрекъснато е отпадало и е пиело по 4 литра течности на ден? Защо сега тръбите за него? Къде беше държавата, когато детето е плачело от болки и чезнело пред очите на родителите си? Детето е лежало по болниците в Кърджали и Пловдив, и въпреки всичко, никой не е открил от какво боледува. Всичко е наред... Изписват го с добри показатели и след 30 дни - детето умира.
    Медии, прокуратура, следствени органи се само сезират...
    Защо сега? Къде бяхте вие преди 4 месеца? С тези статии, и тази мнима загриженост, се питам чии грешки се опитвате да прикриете? Отговорите оставям на Вас.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.