www.24rodopi.com

Минерални бани праща 200 одеяла и 12 доброволци на помощ в Хитрино

понеделник, декември 120 коментара

Дарителска кампания в помощ на пострадалите в село Хитрино започна в Минерални бани. Вече са събрани вещи от първа необходимост, храна, дрехи и одеяла. Отделно от това се събират и пари. В Минерални бани вече има и 12 доброволци, които могат да отидат в Хитрино, за да помагат, съобщи председателят на Общинския съвет Мехмед Лятиф.
„Община Минерални бани ще дари 200 одеяла и комплекти спално бельо на кризисния щаб в Хитрино. Те са общинска собственост, нови са и са били закупени за нуждите на вече закрития Оздравителен техникум в Минерални бани. Съхранявани са в склад и са в отлично състояние”, посочи Мехмед Лятиф.
Акцията започна в понеделник сутринта и ще продължи до сряда вечерта. В четвъртък сутринта всичко събрано ще бъде натоварено на подходящ транспорт и ще замине за бедстващата община.
В момента доброволците обикалят 12-те населени места в община Минерални бани и оповестяват от врата на врата хората за започналата акция. До четвъртък ще се прецени колко от доброволците ще заминат да помагат на място в Хитрино.
Даренията под формата на парични средства, одеяла, топли връхни дрехи и пакетирана храна се събират в приемателния пункт, който се намира в Голямата зала на Младежкия дом. Даренията могат да се предоставят от 8 до 17 часа всеки ден до сряда включително.
24rodopi.com
Изпрати :

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи