„Убиецът първо възпроизведе 2-3 изстрела във въздуха, след което застреля посланика. Всичко се случи за няколко секунди“, разказа пред 24rodopi.com турски журналист, който е бил в художествената галерия в Анкара, където тази вечер бе убит руският посланик Андрей Карлов.
„Настъпи паника. Хората се опитваха да се скрият, кой където свари. Убиецът каза на цивилните да напуснат залата. Каза, че от тук ще излезе мъртъв. После извика охраната на посланика“, разказва очевидецът на трагичните събития.
Когато цивилните напускали залата, посланикът бил проснат на земята и не давал признаци на живот. Той бил разстрелян с 11 куршума.
„Терористът застреля посланика от около един метър. Стреля по врата му и в гърба. Мисля, че посланикът издъхна на място. Ние излязохме навън, в залата останаха стрелецът и охраната. После при полицейската операцията той отказа да се предаде и беше застрелян“, допълни още за 24rodopi.com очевидецът.
Както вече писахме, убиецът Мевлют Мерт Алтънташ е завършил полицейската академия в Измир. Бил е на служба в Анкара, но са го уволнили по време на голямата чистка след неуспешния опит за преврат през юли и последвалата акция срещу организацията на ислямския проповедник Фетхуллах Гюлен - FETO. 22-годишният Мерт Алтънташ влязъл в залата с фалшиви документи за самоличност.
По-късно бе съобщено, че се извършват обиск в дома на убиеца. Арестувани са майката и бащата на нападателя. Той е служел около де години и половина. Родом е от провинция Айдън.
24rodopi.com
Снимки: Тасс ру и Туитър
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен19/12/16 20:16

    Турски полицаи убиват дипломати, Made in Erdogan

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен19/12/16 20:38

    Дано някои от нашите "ДОСТ" да не са болни от това заболяване! И те се правят на големи турци, ислямисти.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен19/12/16 21:36

    да видим сега Путин какво ще предприеме

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен19/12/16 22:18

    Това е резултат от политиката на ердоган.лепваш етикет този е от фето и готово разсипваш хиляди съдби.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен19/12/16 23:24

    Към всички, които си мислят че са в час, не забравяйте, че Турция ни е комшия, не забравяйте че имаме много общи неща, това че там всеки ден стават неща, които на някои държави не се случват и на столетие говори че идва нещо голямо оттам. Незнам кой е фето, кой е дпс, кой е дост или герб, но почне ли вихрушката оттам, ние сме първите които ще оберем пешкира. Така че се молете Ердоган да се справи някакси иначе бедната вие фантазията с тукашните мизерни игрички. Света е общ вече, наричат го глобален както искаха Запада, но не можаха да пресметнат факта, че стане ли нещо на изток, вече влияе и на запад, и на север, и на юг...

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен19/12/16 23:27

    То няма турчин в Бг, който да не се прави на голям турчин...нашите са по-големи турци и от истинските турци в Турция

    ОтговорИзтриване
  7. Rusya elcisine yapilan saldiriyi kiniyorum terore destek veren butun hayinlerin allah belyasini versin. Amin

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен20/12/16 00:05

    Много лошо става във Турция,не е нормално държава която желае да стане член на EU със високомерно водената политика да допусне това да се случи.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен20/12/16 00:13

    Мераците им за евро съюза тотално умряха,а и за евразийския,много жалко,това е политиката за съжаление.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен20/12/16 05:51

    Явно психотестове не минават тези полицаи в Турция! Ако беше кандидатствал тук в БГ щаха да открият, че му хлопа дъската! Жалко за посланика!

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен20/12/16 07:31

    Ердоган си играе с огъня пак гето му е виновен банален. ставаш бе човече ще те сполети съдбата на Садам Кадафи и другите диктатори преди теб

    н

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен20/12/16 22:17

    Към 20/12/16 05:51: И да му хлопа дъската има ли връзки и роднини в родната полиция влиза без проблем. Нима не знаеш как стават тук нещата. 80% некадърни полицай... Дано при нас не се случи нещо, че сме заминали...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.