Най-добрият адвокат сред животновъдите губи

Най-известният кравар в страната ще лежи 2 години и 6 месеца в затвора заради измама с евросредства. Айдън Ю. ще трябва да стегне багажа за пандиза ако в следващите четири години отново престъпи закона. Наказанието за Топ каубоя на Източните Родопи бе потвърдено и от състав на Апелативния съд в Пловдив.
Условната присъда на жалбоподател №1 в републиката е заради подадени неверни данни в общо заявление за подпомагане на земеделските производители. Той е заявил площи, които не ползва, не са негова собственост и не се ползват по силата на сключен договор за наем или аренда, намиращи се в землищата на Кърджали и селата Кьосево, Петлино и Резбарци. От земеделските земи с площ 31.28 хектара той е получил средства в размер на 4 575 лева и три стотинки от фондовете на Европейския съюз.
Както 24rodopi първи писа, Айдън Ю. кандидатствал за субсидии в Разплащателната агенция към фонд „Земеделие" със земите на около 80 собственици от Кърджали, без те дори да подозират, че мъжът е присвоил имотите им. Измамата лъснала едва когато 38 собственици на площи край Петлино са привикани да дават обяснения в Икономическа полиция. Те трябвало да предоставят и нотариални актове за имотите си, с които Айдън Ю. щял да получи евросредства. Оказва се, че с нито един от тях не е сключен дори и договор за отдаване под наем.
„Останахме втрещени когато ни потърсиха от Икономическа полиция. Оказа се, че лицето Айдън Юсеин разполага с 12 декара земи на мои роднини и ги декларира за получаване на финансиране. По-късно разбрахме, че не сме само ние, а общо 38 собственици. Малко след това, същият ме потърси в жилището ми. Позвъни на вратата и ме пита „Давате ли земите си под наем?". Не знам дори как е открил къде живея. Питам го как така присвоява чужди земи, а той отговаря: „Аз не ги разбирам тези работи". Значи не разбира, а знае как да подготви всички документи за кандидатстване. Кой и как му е позволил да се докопа до скиците с имоти? Зад този неграмотен човек явно стои някой друг. По веригата най-вероятно има и техен човек в службата по „Земеделие", разказа тогава за 24rodopi един от собствениците на имоти, които се оказват в „ръцете" на краваря.
Айдън Ю. се превърна в жалбоподател №1 на държавата, след като заведе 43 дела срещу различни институции през периода 2013-2014 година. Той е наричат „най-добрият адвокат сред краварите“.
Решението на апелативните магистрати в Пловдив може да бъде обжалвано пред Върховния касационен съд.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен8/12/16 08:42

    tova e dobra novina ,ama kravite mu niama li i te da poluchat dojivotna pone da ne se miarkat iz grada

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен8/12/16 10:37

    Де да е само той,колко ги има като него 😀

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен8/12/16 10:44

    Колко ги има такива още 😀

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен8/12/16 11:14

    Този е забравил да се отчете където трябва.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен8/12/16 12:19

    Луд човек тоя е за психиятрията не за затвора

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен8/12/16 12:55

    Защо няма ефективна присъда

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен8/12/16 13:05

    prilicha mi na Putin :D

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен8/12/16 13:15

    Той има човек зад гърба си, който е докладвал за имоти декари имена откъде ще знае кое на кого е. За съжаление и кметове на Момчилградски села ги има работили по тази схема по субсидиите, дано и на тях да дойде ред за пандиза!!!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен8/12/16 16:35

    Абе една дрянова сопа неокастрена строши му я в тъпата и крива картуна а после да видим дали ще му идват щуроти на ума ама щото ги чишкат всички за тва сме на това дередже боя си възпитава та ако ще кои иска тва да си говори самооо БОЙ ги оправя такива като тоя

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен9/12/16 10:30

    Каквото и да е ,ама този поне има крави.А субсидиите се дават за площи.А колко има които нямат крави, а получават евросубсидии.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.