Санирането на 29-те жилищни блока в Кърджали ще бъде извършено през следващата година, надявам се новото правителство да осигури необходимите средства, заяви кметът на Кърджали инж. Хасан Азис. Процедурата е минала и предстояло подписване на договори с фирмите, които са спечелили позициите, обявени на търг.
Както вече 24rodopi.com писа, тръжната процедура за санирането на 29 жилищни блока в Кърджали стартира в края на лятото. Прогнозната стойност на обществената поръчка е 29 982 556 лева без ДДС. 29-те сгради са в кварталите „Възрожденци“, „Веселчане“, Гледка“ и в централната част на Кърджали.
Най-много пари за саниране ще „глътне“ блок 17 в квартал „Възрожденци“, който е въведен в експлоатация през 1981 година. В 4-те входа на сградата има 128 апартамента. Прогнозната стойност на проектирането и санирането е 2 065 368 лева и 12 стотинки.
Припомняме, че „във връзка с процедурите по приемането на държавния бюджет за 2017 г., обстоятелството, че правителството е в оставка и не може да гарантира приемственост на политиката, както и поради достигането на разполагаемия към момента финансов ресурс от 1 млрд. лв. по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради министърът на регионалното развитие и благоустройството (в оставка) Лиляна Павлова уведоми кметовете на общините в страната временно да преустановят сключването на нови договори“.
Вчера правителството одобри допълнителни разходи в размер на 1 млрд. лв. по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за 2016 г. за изпълнение на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради. Средствата се осигуряват от централния бюджет, като с тях ще бъдат обезпечени сключените договори по програмата за саниране.
100 млн. лева инвестиции  са направени в инфраструктурата на Кърджали в последните години, това пък заяви Хасан Азис - кмет на Кърджали и зам.-председател на ДПС, по БНТ. Той заяви, че община Кърджали е на челно място по усвояване на европейски средства.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен1/12/16 15:53

    Bez smisleno e da se davat takiva pari za sanirane toca si e chista krajba

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен1/12/16 21:36

    Кои будали взеха 14ти блок

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.