С впечатляващ благотворителен концерт-спектакъл учениците на ПГПЧЕ „Христо Ботев" дариха вяра, надежда и любов на три деца от област Кърджали.
Залата на театър „Димитър Димов" бе препълнена за поредната дългоочаквана среща с младите таланти на Езиковата гимназия. Събитието е една утвърдена в годините традиция, посветена на благородната кауза под патронажа на областния управител Илия Илиев „Да подарим надежда за Коледа".
Тази година Дядо Коледа излезе във ваканция и замина в чужбина. Новината предизвика ураган от емоции сред екипа на добрия старец, защото изчезването му  бе прието като дезертиране  и бягство от отговорност. След като се отправи с мотора си на дълго пътешествие към Австралия, „безотговорният старец" остави след себе си хаос, с който трябваше да се справят членовете на Коледния съвет. Всички екипи „запретнаха ръкави" и изготвиха план за спасяването на Коледа. Перипетиите, объркването на подаръците, сътвориха и незабравимите „Коледни чудОсии", през които с песни и огнени танци младите таланти на гимназията спасиха празника и върнаха Дядо Коледа. Заплетени и интересни бяха историите по сценарий на госпожа Нели Яръмбойкова и режисьор Атанас Атанасов, които бяха умело разказани и съпреживени от актьори и публика.
Голямото семейство на гимназията бе уважено от многобройната публика, изпълнила залата на театър „Димитър Димов", от народния представител Цвета Караянчева и от областния управител Илия Илиев, които изпратиха цветя на младите таланти.
Директорът на гимназията Йорданка Чавдарова обяви събраната сума от благотворителните базари и от концерта  - 3 800 лева и съобщи, че средствата ще бъдат разпределени между три деца, нуждаещи се от лечение. „Тази вълшебна коледна история се осъществи, защото екипът, подготвил концерта, говори на универсалния език на доброто, а възпитаниците на гимназията с много талант, ентусиазъм и дръзновение, сътвориха невероятните „Коледни чудОсии", посочи Чавдарова.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен23/12/16 21:04

    Браво! Поклон пред учениците на ГПЧЕ. Поздравления за професионализма на учителите от това училище. Там наистина хората работят. Браво

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен24/12/16 01:16

    Хубаво културно мероприятие с изкл.на леките "благодарности" към политиците.... ;) Децата и учителите им са чудесни! Браво и благодарнисти за приятното представление.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.