Заради софийската фирма "Ес Пи Ес“ Община Кърджали веднъж е била лишена от възможността да усвои 350 000 лева за саниране на детска градина. Сега е на път да загуби около 1,5 млн. лева.
Както вече 24rodopi.com писа, изпълнителят на реставрационните работи по проекта „Перперикон – минало за бъдеще“ трябва да бъде посочен отново. Върховният административен съд се произнесе, че не са били спазени законовите изисквания при подаване на документи за конкурса. Налага се тръжната комисия да се произнесе отново кой следва да бъде избран за изпълнител и да завърши реставрацията на скалния комплекс.
1 463 359 лева е стойността на проекта „Перперикон – минало за бъдеще“. Средствата са по Програмата за културно наследство и съвременни изкуства, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014. Поради обжалване на процедурата по избор на изпълнител, срокът за изпълнението на проекта е удължен до април 2017 година. Въпреки това, има реален риск средствата да не бъдат усвоени от Община Кърджали, защото не е изключено обжалване и при новото решение на тръжната комисия. Последващо удължаване на срока на изпълнение на проекта не е възможно.
Софийската фирма „Ес Пи Ес“ е обжалвала решението на комисията. По същата схема и заради жалба на същата фирма неотдавна, Община Кърджали не успя да санира детска градина „Максим Горки“. Заради проточилата се процедура по обжалване, кърджалийци загубиха 350 000 лева. Спорът стигна до ВАС и Община Кърджали спечели делото, но сроковете за усвояване на средствата бяха изтекли.
Детското заведение отпадна от мащабния проект за енергийна ефективност поради обжалване на процедурата за избор на изпълнител и пропускане на предвидените срокове по проекта. „Холдинг „Пътища ЕсПиЕс" първоначално обжалва пред Комисията за защита на конкуренцията обществената поръчка. Офертата им бе върната за разглеждане. От холдинга бяха предложили най-високата цена и най-дълъг срок за изпълнение, което го класира на последно място. Последва следващо обжалване и в крайна сметка процедурата забави изпълнението на проекта и той отпадна.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен14/12/16 21:50

    Ха, дано да ни спрат! Ще пия две ракии на екс. Спрете това саниране! Това е кражба и далавера. Хванаха домоуправители, насъскаха всички кадри и мърши на ГЕРБ в цялата страна и тръгнаха да санират къде трябва и къде не трябва. Келепирджии!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен14/12/16 22:03

    Браво на фирмата стига вече с тази перпериконска мафия

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен14/12/16 22:24

    Dobre be kmete, ima syd be. Sa propusnati polzi sto ne zavedete edno hubavo delo. Pa posle pak da objalva.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен14/12/16 22:33

    Това не е ли фирмата на Физкултурника

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен14/12/16 22:49

    Какви пропуснати ползи като кметските хора са в грешка,като предварително е решено кой ще спечели търа.Какво остава на другите фирми?Има хора които диктуват кой да спечели?

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен15/12/16 07:16

    БСП НЕ ИСКАМЕ САНИРАНЕ. Изберете ни и ще ви построим нови панели.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен15/12/16 08:45

    Разбра се, че едната фирма е Софийската фирма „Ес Пи Ес“. Коя е другата? В Кърджали тя е "ДПС-ЕООД"

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен15/12/16 09:48

    Защо някой на някого трябва да строи? Всеки да си строи къщата по вкус, да си избере етажа или изложението според възможностите. Половината народ без гащи ходи, хората в провинцията и особено в откъснати села и махали си купуват галоши на пет години тръгнали да ми правят салтанат с САНИРАНЕ! НЕ НАСИТНИТЕ МОШЕНИЦИ ТРЪГНАЛИ ДА ДОЯТ КАТО ДОЙНА КРАВА, ДА КРАДАТ КОЛКОТО МОГАТ. Всеки да си санира къщата, колибата, курника. Спрете санирането!!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.