32.7 млн. долара ще инвестира в разработването на находището със злато и сребро в Крумовград Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР). Банката ще придобие до 9.99% дял в канадската компания Dundee Precious Metals, която разработва находището чрез „Дънди прешъс металс Крумовград", съобщават в официално прессъобщение от институцията, пише Дневник.
От банката припомнят, че откакто Dundee е стъпила на българския пазар през 2003 г., те подкрепят проектите й.
Допълва се, че компанията ще разшири дейността си в България като планира да вложи 184 млн. долара в находището в Крумовград в технологии за разработка.
Очаква се находището да бъде разработвано до края на 2018 г.
В съобщението на банката се посочва още, че тя планира да осигури стажантски програми в предприятието в България, за което ще работи с местните училища и университети.
Посочва се още, че през отиващата си 2016 г. ЕБВР е инвестирала 620 млн. евро в българската икономика. В следващите година планира да поддържа равнището на вложенията от около 200 млн. евро годишно. За целия период на работата си с България институцията е вложила 3.4 млрд. евро в над 230 проекта у нас. Около 80% от инвестициите са били в частния сектор.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен25/12/16 13:51

    Ste ima mesten referendum - da chuem glasa na mestnite hora - iskat li tesi otrovi na bankata.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.