www.24rodopi.com

Пътят от „Арпезос” до Европа: Георги Топалов изпраща годината с пълни 43 мача в Швеция

сряда, декември 71коментара

Кърджалиецът Георги Топалов изпраща 2016 година като първият и засега единствен волейболист станал шампион и вицешампион в европейски клуб, излязъл твърде рано от школата на Кърджали.
През изминалия сезон разпределителят изигра всичките 43 мача на шведския „Линшопинг” на много високо волейболно ниво-абсолютен диригент без смяна, и заслужено стана вицешампион на Швеция.
Открит за волейбола от безспорния специалист Димитър Гочев, с когото става вицешампион и шампион на България на ученически игри-избран за МВП, играл за „Арда” под ръководството на Иван Халачев-при мъжете и Веселин Тонков-при юношите, продължил в националните отбори за юноши и младежи-участник на две  европейски и световно първенство с големия треньор Виктор Карагьозов.
Четвърти в Европа, шести в света, едва 17-годишен Топалов продължава кариерата си в „Левски”, при един невероятен треньор-Георги Петров, с когото печели купата на България, продължава в любимия си „син” тим с Мартин Стоев-най-успешният национален селекционер, за да стане титуляр и бронзов медалист в българската Суперлига.
23-годишният разпределител играе в Катар, Либия, Швеция, става шампион на Естония и Латвия. Каква е класата на отборите, където играе? Показателен е фактът, че Естония спечели Европейската Лига във Варна, като прибалтийският отбор бе съставен от съиграчите на Георги, триумфирали в тамошната Шенкерлига.
197-сантиметровият Топалов има брат Тодор, който тренира в школата на „Арда” при Павел Митев-доказаният специалист, който прави шампиони. Тодор Топалов играе  също като разпределител и макар, че е само на 14 години, вече е три пъти клубен шампион на България, а през тази година бе капитан на отбора на СУ"П.Р.Славейков" -шампион на страната на Ученическото първенство.
Накратко-кърджалийският волейбол има много успехи и това е една малка част от тях, има и надежда за бъдещето, защото има деца, които обичат волейбола. Нека идващата 2017 г. бъде ползотворна и по-успешна за целия спорт!
24rodopi.com
Изпрати :

+ коментара + 1 коментара

Анонимен
8/12/16 13:27

БРАВО ! ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ И ДВАМАТА БРАТЯ!ТЕ СА ГОРДОСТ ЗА ГРАДА.

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи