Масово се тровят уличните кучета в Момчилград, като от началото на годината до момента, жертвите са около 50. Затова алармираха доброволци от родопския град пред 24rodopi.com, които се опитват да спасят четириногите.
„Аз съм една от доброволките в Момчилград и сме само няколко човека, които стриктно от година и половина се опитваме да спасяваме бездомните кучета в Момчилград. От началото на годината ми стана ясно, че периодично тровят масово бездомните кучета в града. Въпреки, че сигнализирахме полиция и останалите институции, няма никакъв резултат досега. Поредното отровено куче агонизираше в сряда сутринта пред очите дете, което отиваше на училище. Момчето нямаше как да помогне на кучето и беше много стресирано от гледката. Всичко това се случи край контейнерите за смет в близост до сградата на полицията. Това е една от отровните площадки в града, но изродът, който дава отровата, все още е неизвестен. Съмняваме се, че ги тровят с антифриз. Труповете на кучетата изчезват още на същия ден”, заяви за 24rodopi.com Т. Е.
По думите й, само тази година убитите кучета по този начин са над 50, а спасените от доброволците вече са над 150.
Още по темата – утре в „Родопи voice
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

18 comments so far,Add yours

  1. Анонимен8/12/16 10:29

    Топ полицая Мондов,който се движи с две дини под мишниците ще разкрие този неизвестен извършител !

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен8/12/16 10:46

    след колко време действа отровата та че прибирали труповете

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен8/12/16 11:16

    Shto ne mi publikuvate komentarite kazvame koy gi trovi

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен8/12/16 11:23

    Ми ще ги тровят като сеят зарази и хапят и нападат безащитни хора а държавата в лицето на общината е заспсла дълбок дън е нормално всичко това да оставим да ни нахапят до кръв а пък после да се вайкаме идеално прави този който ги трови един проблем по малко а за всички пишман природозащитници ще кажа чебако са толкова много загрижени за тях да си ги прибират по къщите и да се грижат за тях иначе просто да си мълчат и да не се обаждат

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен8/12/16 12:17

    До 11:23.Абе я си гледай работата тъпако!Да те отровят и тебе ще видиш!Хапяли хората,сеели зарази.Ами като ги ритате и ги изхвърляте по улиците естествено ще са агресивни бе.Именно вие които плюете по тези животни ГИ изхвърляте,развъждате и т.н. а после се правите на интересни и хвърляте камъни срещу доброволците.Вас ви ги знаем много добре..........бай ганьовци такива.бУлгари такива

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен8/12/16 12:21

    Когато институциите мълчат гражданите търсят спасение самосиндикално.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен8/12/16 12:55

    До 11:23
    Такива като теб трябва първо да ви излекуват в Байкала! Никак не сте полезни за природата нито в обществото. Простак такъв! Ти кой си да говориш така, да отнемат правото на един живот а?! През живота си никога не съм виждала на веднъж толкова прост народ, народ като теб т.н. "ИЗРОД"!!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен8/12/16 13:43

    до 12:17 и 12:55 Малоумниците явно сте вие ЩОМ СТЕ ТОЛКОВА ЗАГРИЖЕНИ И ЖАЛОВИТИ ЗАЩО НЕ СИ ГИ ПРИБЕРЕТЕ ПО КЪЩИТЕ ААААА И ДА СЕ ГРИЖИТЕ ЗА ТЯХ АМИ ТУК ПЛЮЕТЕ И СЕ ПРАВИТЕ НА ЗАГРИЖЕНИ ВИЕ СТЕ ЛИЦЕМЕРИ И ПСЕВДО ПРИРОДО ЛЮБИТЕЛИ НА ПРИКАЗКИ СТЕ ВЕЛИКИ И ДОБРОДУШНИ НО НА ПРАКТИКА Е ДРУГО КОЙТО ГО Е ГРИЖА ЗА БЕЗДОМНИТЕ КУЧЕТА ДА СИ ГИ ПРИБИРА а аз куче нито имам нито съм имал някога за да ги пускам където и да било защотот нямам условия за да гледам животинче, пишман природозащитници като вас АМАН идете вие да се лекувате в Байкал аз за сега съм ок 😉

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен8/12/16 14:29

    Абе Реджеп/ка ,какво ми намесваш пак българите те щото в Момчилград са само българи шматко.И да, прав е 13.43,мноого е прав!!!Взимате ги в къщи и ги гледайте ,щото като ги храните навън те припозванват само вас и хапят другите хора,множат се, и с нищо не помагате!!!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен8/12/16 16:28

    Абе да те нахапят едно хубаво тия бездомни псета после ми говори ти на мен трепя ги та хич не ми пука то стана като джунгла тука кучета котета еми пуснете и някой друг лъв та белкем ги изяде тия любители на кученца та да се мирясат😄😄😄

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен8/12/16 16:38

    Какво да кажем за някои небалансирани хора, които разхождат по парковете и на улицата, изключително опасни породи кучета, без намордници и без нащийници, което може да причини смъртни случаи на невинни хора?
    Защо за тях не се прилага наказание и дори лишаване от свобода, както за боравене с огнестрелно оръжие? Защо от тях не се изисква да си вземат специално разрешение от полицейския участък?

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен8/12/16 19:17

    До 16:28
    Приличаш ми на "ПАЛЯЧО"! :)))

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен8/12/16 20:19

    А ти 19:17 ми приличаш на глупак защо ли 😄

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен8/12/16 22:07

    Дай си номера да ти кажа кой съм!

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен8/12/16 22:51

    къв е тоя дет ги трови я кажете

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен8/12/16 23:12

    Стига сте ни занимавали с кучкари и кучкарки - доброволци, то стана модерно всеки да се пише природозащитник и да дои пари отнякъде.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен8/12/16 23:23

    Недей се пъни толкова че ще ти излезе херния бе глупако

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен9/12/16 00:19

    Стига сте се косили, едни умряха, други дойдоха - пред нашия блок вече цъфнаха ЧЕТИРИ (4) големи помияра и три палета! Айде, четирите са дошли сами от село, ами трите малки как са прелетели сами ?!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.