Специализираната прокуратура повдигна обвинения на петима участници в организирана престъпна група, занимавала се с търсене, придобиване, съхранение, предлагане и продажба на археологически и културни ценности.
Участниците са задържани на 14 декември в Пловдивско и Смолянско при специализирана операция на ГДБОП, служители от секторите БОП в Стара Загора, Хасково и Кърджали, както и на Областните дирекции на МВР в Смолян и Пловдив. Операцията е осъществена под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.
С прокурорски постановления на петимата обвинени - жители на Смолян и смолянските села Павелско и Хвойна, са наложени мерки за неотклонение „Парична гаранция" в различен размер.
Според събраните до момента доказателства групата е действала на територията на областите Пловдив и Смолян поне от година, посочиха от прокуратурата. Установени са и множество лица от други краища на страната, съпричастни към престъпната дейност на участниците.
При извършените претърсвания и изземвания на 18 адреса, както и при обиски на 12 лица, са открити и иззети 325 антични метални предмета с различна форма, големина и размери, 269 монети, 42 пръстена, четири керамични съда, три старинни ножа. Сред иззетите гривни и други накити са били бронзова фигурална пластика, фибули, коланни апликации и други, има предмети от епохата на Античността и Средновековието. Сред монетите се отличават златни византийски солиди, сребърни римски императорски монети (денари), както и тракийски и македонски монети с лика на Филип II.
Иззети са и 11 металдетектора с антени, зарядни устройства, пити, батерии, слушалки, два преносими и един настолен компютър, две флаш-памети, 962 боеприпаса за огнестрелни оръжия от различен калибър, револвер, пушка без сериен номер, 11 мобилни телефона.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен19/12/16 19:27

    Може да са помаци, ама да не са ахмаци

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен19/12/16 20:12

    а ония от момчилград ще ги хванете ли?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен19/12/16 21:21

    На това вече може да се каже добра полицейска работа!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен19/12/16 21:35

    до 19,27 Как разбра бе мишок,..да не си им го ла..л

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен20/12/16 00:40

    Ostavete horata da si tarsqt zlato mamavi prosta

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен20/12/16 08:52

    Бърта от Момчилград той е най големия иманяр, даже не го закачат може да черпи някъде анадън му

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен20/12/16 10:49

    Do 08:52...BIRTA da ti go turi v us...a,pedal dolen...

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен20/12/16 13:45

    BIRTA koe tozi kak se kazva

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.