В Областна дирекция на МВР-Кърджали е разработен план с мерки за опазване на обществения ред и сигурността по време на предстоящите празници. 60 полицаи ще се включат в охраната на публични събития, църковни храмове, курортни комплекси и заведения, където ще се организират тържества, съобщиха от регионалния пресцентър на МВР.
В навечерието на празниците ще бъдат извършени проверки в питейните заведения съвместно със служители на РД „Пожарна безопасност и защита на населението” за контрол на мерките за пожарна безопасност и наличието на евакуационни планове. В дните преди и по време на празниците на територията на областта ще бъдат проведени специализирани полицейски операции за осигуряване на безопасно движение по пътищата с оглед на засиления трафик. Акценти в проверките ще бъдат правоспособността на водачите, употреба на алкохол и упойващи вещества, спазването на режима за скорост в населените места, техническата изправност на автомобилите, използването на обезопасителни колани и обезопасителни системи за деца.
В районните управления на МВР в областта ще работят криминалисти за разкриване на престъпления „по горещи” следи. Гражданите, които ще пътуват извън областта, да обърнат специално внимание на мерките за безопасност на домовете си. Особено уязвими са първите етажи на жилищата и последните кражби са извършени именно от такива апартаменти. Добре е в дните на отсъствие на собствениците близки да наглеждат жилището.
В празничните дни се засилва активността и на джебчиите, които използват оживлението по базари, пазари и големи търговски обекти, за да извършват кражби. Затова е необходимо всички да бъдат бдителни за вещите си  и да не улесняват крадците с небрежно поведение. Водачите на автомобили да не оставят чанти и пакети на видно място, защото това е причина за разбиване на колите.
Полицейски инспектори вече са направили предупреждения на собствениците на търговски обекти да не продават пиротехнически изделия на малолетни и непълнолетни лица. Препоръчително е тези артикули да се закупуват само от лицензирани магазини, а преди употребата им внимателно да се прочетат инструкциите за безопасност. В никакъв случай да не се използват самоделни бомбички, защото често пъти това води до фатални наранявания.

Полицията призовава гражданите да бъдат бдителни и ако забележат лица със съмнително поведение или станат свидетели на нарушения и престъпления, незабавно да подадат сигнал на единния европейски номер 112.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен19/12/16 14:48

    Само 60 за цял град
    Ми то за някаква безмозъчна тиква вървят по 60 човека охрана

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен19/12/16 14:50

    Защо и докога ще ни охраняват? Защо аз никога не съм нарушавал обществения ред, а поради нехранимайковци, мошеници, идиоти, обратно родени и всякакви чукундури трябва да има полиция, да ни охраняват, да харчим милиони за издръжка? До кога?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен19/12/16 16:56

    Da be shte ohranavqt...vmesto da praznuvat shte ohranqvat koi vyarva na tazi novina

    ОтговорИзтриване
  4. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен20/12/16 13:15

    Към анонимния чукундур с мнение от 19.12.16 14,50 ч.,който не желае да бъде охраняван: Ти си безмозъчна тиква!Пожелавам в дома ти да влезе един мангал и както си спиш да ти изкара акъла като отвориш очи.После ще видим как ще си промениш мнението!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.